Dags att släppa taget om det förflutna

Let It All Go - Birdy dags att släppa taget om det förflutna

Ett nytt år närmar sig. Det som har hänt går inte att påverka längre – det tillhör förfluten tid. Du har haft dina chanser att göra första intryck, besöka platser du önskat besöka och göra saker du velat göra. Men nu är det över för det här året.

Du kan nu ta med dig erfarenheten av det du varit med om och blicka framåt. Utvärdera det som hänt och gör bättre val nästa år. Eller som den brittiska sångerskan Birdy sjunger; Har vi varit starka nog att låta släppa in något så är vi starka nog att släppa taget om det.

För framtiden är fortfarande ett oskrivet blad. Snart har vi 365 nya dagar att se fram emot. Dags att ta ett nytt djupt andetag och leva. Gör medvetna val istället för att låta allt åt slumpen – som vi ju av erfarenhet lärt oss även gör dåliga val ibland.

Dags att släppa taget om det förflutna.

Veckans citat i min almanacka kommer från den grekisk/romerska filosofen Epiktetos: Det är inte vad som händer dig utan hur du reagerar på det som har betydelse. Hur du väljer att reagera på situationer och händelser avgör om den sura citronen livet erbjuder dig förblir en citron eller förvandlas till en söt lemonad. Genom att vända negativa situationer eller händelser till något positivt tar ditt liv en annan riktning än den ödet hade förutspått. Inte för att jag tror på ödet, eller så. Du har större påverkan på ditt liv än vad du tror.

Det som är gjort är gjort.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *