Månadslista: December 2016

Månadslista carolinewm.se december 2016

December… Årets sista månad. På ett sätt är det skönt att 2016 är över – det har hänt så mycket, både bra och dåliga saker. Nu är det verkligen dags för en nystart. I december publicerade jag min första artikel på LinkedIn, jag fick skoskav av ett par nya skor, såg filmen Fantastiska vidunder och var man hittar dem, åt choklad med kanel i samt skördade egna chilifrukter och gjorde chiliflakes.

MÅNADENS HÖJDPUNKT

I slutet av november skickade jag ut min första faktura som egenföretagare så höjdpunkten i december var när jag fick betalt – vilket skedde dagen före julafton. Först då kändes som att jag faktiskt hade genomfört mitt första uppdrag och därmed blivit en riktigt egenföretagare. Jag tog mig också i kragen och publicerade min första artikel på LinkedIn – något jag funderat på länge.

MÅNADENS PROJEKT

I december började jag tänka på det här med bloggen och bloggens Instagram samt Facebooksida lite mer som ett företag – vilket verkligen var på tiden! Nu planerar jag inte bara blogginlägg i Trello utan också uppdateringar i sociala medier. Jag har också börjat kontakta företag jag gillar om samarbeten på bloggen. Hittills har inget företag nappat men jag kör vidare för detta är verkligen något jag vill genomföra.

MÅNADENS FAIL

En dag när jag hade ett möte på stan kom jag på den dumma idén att ta på mig ett par nya skor. Eller ett par gamla skor som jag fått ärva men det var ändå skor jag aldrig gått i tidigare. Man kan ju tycka att jag har lärt mig att nya skor måste gås in i innan de används på riktigt, särskilt eftersom jag faktiskt väldigt lätt får skoskav – men nej, det hade jag helt glöm bort. Detta resulterade i att jag under de kommande två veckorna jag knappt kunde ha på mig strumpor, inte mindre skor, eftersom skoskaven tog extra lång tid på sig att läka ihop.

MÅNADENS KULTUR

Syrran och jag såg på filmen Fantastiska vidunder och var man hittar dem, som jag verkligen rekommenderar till alla som gillar filmerna om Harry Potter. Jag läste boken Få det gjort! som handlar om hur du kan effektivisera ditt arbete och privatliv. Det visade sig att jag redan utövade metoden som beskrivs i boken, på mitt eget sätt, så jag fick en slags bekräftelse på att jag inte är den enda som planerar och organiserar mitt liv så här. I början av månaden släpptes trailern till den fjärde säsongen av den brittiska tv-serien Sherlock – som faktiskt börjar sändas ikväll (!) på brittiska kanalen BBC1. Lagom till nyår lyssnade jag mycket på Birdys låt Let It All Go, som jag även nämnde i ett blogginlägg.

Månadens mat

Den här rubriken borde jag egentligen byta namn till Månadens choklad eftersom jag i princip bara väljer olika sorters choklad som månadens mat. I december förälskade jag mig i Karl Fazer Cinnamon & Biscuit ”Winter Edition”, som är mjölkchoklad med kanel och frasiga kexsmulor – riktigt gott!

MÅNADENS LÄRDOM

En dag när jag skulle göra en programuppdatering i mobilen så avinstallerade jag träningsappen Endomondo. Främst på grund av att det annars inte fanns tillräckligt ledigt minne i mobilen för uppdateringen men även på grund av att jag fick dåligt samvete av se den. 2016 har varit ett år då jag knappt har tränat något alls, vilket känts riktigt dåligt. Men jag bestämde mig helt enkelt då för att inte träna alls under den tiden som var kvar av 2016 och efter det beslutet togs kändes det mycket bättre. Men efter nyår är det dags igen.

MÅNADENS LÄNKKÄRLEK

Underbara Clara: Bli inte feminist när du får döttrar, utan när du får söner

Clara Lidström skriver klokt om att föräldrar borde prata mer med sina söner om värderingar, beteenden och attityder – om saker som det annars inte pratas om.

Matildigt: Gör eget chilipulver eller chiliflakes

Jag har läs Matildas blogg länge nu och när det var dags att skörda mina paprikaplantor följde jag hennes guide för hur du kan göra eget chilipulver eller chiliflakes. Det har varit lite som att mina plantor följt sin egen kalender och inte brytt sig om att det är mörkt och kallt, för helt plötsligt var det nio chilifrukter att skörda och göra chiliflakes av.

MÅNADENS MEST BESÖKTA INLÄGG

1. Fyra program på SVT att se fram emot i jul och nyår
2. Att få det gjort
3. Ett alternativ till godis: Hemmagjord hasselnötsglass

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *