Bloggstatistik för 2016 och planer för 2017

Bloggstatistik Unika besökare carolinewm.se

Diagrammet visar antal unika besökare under 2016

Ett nytt år. Jag förmodar att jag inte är den enda inom sociala medier som sammanställer 2016 års statistik över sin kanal. Jag kollar visserligen igenom min bloggstatistik varje månad men det är alltid spännande att se hur det har gått över hela året. Läs vidare om ni är nyfikna!

Statistik över målgruppen

Enligt Google Analytics var 85% av besökarna kvinnor, 59% i åldrarna 18 – 34 år och 71% bosatta i Mälardalsområdet, något som inte så konstigt eftersom jag själv bor här. Antalet unika besökare har minskat med 36% jämfört med förra året men det är en siffra jag inte är så överraskad över. Efter flytten från en bloggportal till egen domän i juli sjönk läsarantalet rejält men nu i vinter börjar det gå upp igen.

57% av alla besökare var nya och antalet sidvisningar var fyra gånger så många som antalet unika besökare vilket betyder att varje enskild besökare läste flera sidor på bloggen. Detta, samt faktumet att den genomsnittliga besökslängden var strax under sex minuter, är tecken på att besökarna gillade bloggens innehåll – något som glädjer mig.

Så här hittade ni min blogg

Bloggstatistik carolinewm.se

Cirkeldiagrammet visar förvärvskälla under 2016

Efter flytten till egen domän har jag jobbat mycket mer med sökoptimering och att marknadsföra bloggen i sociala medier – något som märks på statistiken över förvärvskälla. Det är lite överraskande att nästan en femtedel av er besökte bloggen genom att knappa in adressen direkt i webbläsaren.

De 10 mest besökta inläggen

Det jag finner särskilt intressant här är att åtta av de tio mest besökta inläggen publicerades under höst- och vinterhalvåret, det vill säga efter att jag flyttat bloggen från en portal till egen domän. Det var också då jag började ändra nisch lite från att ha varit en allmän livsstilsblogg till att handla mer om entreprenörskap, psykologi och hälsa.

1. Hösten i SVT och fyra serier jag ser fram emot
2. Efter tre år med Balsammetoden
3. Chiapudding med banan och soygurt
4. Välkomna till carolinewm.se!
5. Ett brev till mitt 16-åriga jag
6. Vem äger egentligen dina bilder på Instagram?
7. Ett tystlåtet lejon
8. Två bokips till dig som arbetar med skrivande
9. Nu börjar en ny slags resa – som egenföretagare
10. En tid för lite planerande

Planer för 2017

– Få upp läsarantalet tillbaka till vad det var före flytten till egen domän
– Få första intäkten genom samarbeten på bloggen, Instagram eller Facebook
– Lansera någon slags digital produkt via bloggen
– Våga börja annonsera för bloggen på Facebook
– Öka följarantalet på Instagram och Facebook

Nu blickar jag framåt och har formulerat några mål för 2017. Det känns som att detta år verkligen ska bli året då jag satsar på bloggen. Det är dags att lägga i en ännu högre växel eftersom bloggen numera är en del av mitt företag – men främst för att det är så roligt att blogga!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *