Dags för lite tid för mig själv

Dags för lite tid för mig själv

I år har jag tänkt ägna mer tid för mig själv och det jag vill. Lite egentid, Me-time, mindful­ness  eller vad man nu ska kalla det. En gång i månaden ska jag sänka kraven, njuta av tystnaden och bara vara mig själv. Jag tänker mig en helg till detta; fast bara en av dagarna och kanske inte hela dagen heller, men det ska finnas mer tid för själv­reflektion och egenstund.

bort med tekniken!

Då ska jag lägga bort datorn och mobilen eftersom jag redan använder de så mycket i vardagen. Jag vill under de här stunderna använda mina sinnen mer, göra något praktiskt med händerna och bara spendera tid för mig själv. Själva upplägget har jag inte riktigt klurat ut än, men det är ju några veckor kvar i januari, så jag hinner fundera ett tag till.

Några idéer har jag i alla fall

Ta långa varma bubbelbad, skriva dagbok och reflektera, fördjupa mig i någon favoritbok, måla naglarna i en fin färg (kanske till och med ta det där guldglitternagellacket som jag så sällan använder), ge mig ut på en riktigt skön långpromenad, färglägga i målarböcker och tända favoritdoftljuset. Inte allt på samma dag, men ni förstår säkert vad jag menar. Det handlar om saker jag inte kan göra eller hittar tid för i vardagen.

Låter detta som en klok idé?

Hur ser ni på sånt här? Är det redan en del av era liv eller skulle det kunna vara något även ni provar? Tar ni er tid för egenstunder i vardagen eller känner ni också att ni vill göra något mer?

4 reaktioner på ”Dags för lite tid för mig själv

 1. Christina skriver:

  Jag har aldrig med mig någon elektronik i sovrummet – där är det fokus på vila och sömn. Tycker det enklare nuförtiden att sköta sitt entreprenörskap med mobil osv jämfört med för 10 år sen, detta har skapat mindre stress för mig.

  • Caroline skriver:

   Ett elektronik-fritt sovrum låter klokt, men jag skulle ha svårt att klara mig utan mobilen, även om jag försöker lägga den ifrån mig timmarna innan det är sovdags.

  • Caroline skriver:

   Att lägga bort mobil och dator innan läggddags gör jag redan; jag brukar läsa en bok istället för att varva ner lite på kvällen. Smart att ha sovrummet som en telefon- och datorfri zon, det ska jag testa någon gång =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *