Det är nu dags för en hälsosam förändring

Dags för en förändring: dagliga promenader

Att arbeta hemifrån kan lätt bli ett stillasittande jobb. Jag personligen sitter vid datorn från morgon till kväll – och det känns inte helt hälsosamt. Det är därför dags för en för­ändring. Det är sommar; solen skiner och det är varmt. Jag har bestämt mig för att börja promenera mer. Att upptäcka nya sträckor i mitt närområde (till exempel vetefältet jag gick förbi i lördags) och att röra på mig mer, helt enkelt.

Kroppen ska få det kroppen behöver

För det är ju så att våra ben är till för att användas, eller hur? Kroppen behöver rörelse och motion för att må bra. Jag har haft perioder när jag tränat mycket, och till och med gått till gymmet regelbundet. Nu var det länge sedan jag kände sådan motivation för att träna.

Men det jag skriver om i det här inlägget handlar kanske inte riktigt om den sortens träning. Jag vill känna att jag inte längre tvingar min kropp att sitta still hela dagarna. Den förtjänar andra saker som den behöver för att fungera och just nu får den tyvärr inte det. Kroppen vill ha frisk luft, känna solens strålar mot huden och röra på sig. Så nu i sommar tänker jag ge den det.

dagliga promenader – En vana som ska fortsätta till hösten

I augusti ska jag försöka gå dagliga promenader. Några av er kanske redan gör det och tycker att det inte är någon särskilt grej, men för mig som jobbar hemifrån händer det alltför sällan. Jag får lätt skoskav, träningsvärk och andra saker som gör att jag tappar lusten för att promenera, men om jag börjar lätt så motverkar jag kanske detta. Meningen är att det ska bli en vana som sedan fortsätter till hösten.

Vädret ska inte heller stoppa mig; jag har ju faktiskt paraply och gummistövlar. Det ska bli olika långa sträckor på olika tider på dagen; en frisk morgontur, en välbehövd lunchpromenad eller en längre kvällspromenad. Ibland ska jag lyssna på musik eller en podd för att andra gånger bara ha sällskap av mina egna tankar.

Nu är det dags för en förändring.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *