Månadslista: Juli 2017

månadslista juni 2017

Ännu en månad som var över alldeles för fort. I juli gjorde jag små utflykter med familjen, skrev en artikel om en färgexploderande löpartävling, var förkyld i en vecka, började äta mat som innehåller laktos igen och insåg att det finns vissa saker jag måste göra först innan jag kan förverkliga mina drömmar.

MÅNADENS HÖJDPUNKT

Juli är verkligen en sommarmånad vilket innebär utflykter av olika slag. Jag åkte med min syster och hennes pojkvän till Slagsta i Eskilstuna för att äta den traditionsenliga sommar-glassen. Vi tre besökte även Vallby Friluftmuseum en solig dag. Jag kollade också på och fotade när de två sprang Color Obstacle Rush, som jag sedan skrev en artikel om.

I slutet av månaden åkte jag med min familj på en dagsutflykt till Södermalm i Stock­holm – ett område som har en riktigt skön stämning, inte alls lika hektigt som i city. Till sist blev jag riktigt glad när jag fick en komplimang för en ny plisserad kjol jag hade på mig när jag  var på biblioteket och lånade böcker – det var roligt!

Månadens fail

I början av juli drabbades jag av en förkylning som höll i sig i en vecka. Som tur var var det inte lika jobbigt denna gång som förra gången jag var förkyld – då kände jag mig riktigt matt och låg mest i sängen och vilade.

En dag i juli så låste sig även min käke när jag låg och sov. Jag har en bettskena som ska förhindra att jag biter ihop käkarna hårt under natten men det händer ändå ibland, särskilt om jag sover på rygg. Det är lika otäckt varje gång att vakna upp och inte kunna gapa, men för mig går detta över om jag lägger mig på sidan, slappnar av och låter käken ”ramla” tillbaka till sin rätta position. Nu blev det i alla fall en påminnelse om att jag måste börja med rörelseövningarna igen för att mjuka upp käkleden.

MÅNADENS seger

Via sociala medier fick jag kontakt med en egenföretagare som är i behov av texter – något jag kan erbjuda som frilansskribent – så jag skickade då min allra första riktiga offert! Det kändes lite läskigt men samtidigt riktigt proffsigt. Mina tidigare uppdrag har gått till så att jag accepterat arvodet kunderna kunnat erbjuda mig direkt (eftersom det redan var väldigt bra) vilket inneburit att det gått enkelt till.

Månadens mat

I juni hade jag en laktosfri månad så nu när det blivit en ny månad har jag gått tillbaka till att äta vanlig choklad och glass igen. Två sedan länge favorit är Marabou Japp och chokladsorterna av Ben & Jerry’s glass.

MÅNADENS KULTUR

O.J. Simpson var en man jag faktiskt inte hade hört talas om förrän jag började titta på dokumentären om honom på SVT. I fem nittiominuters långa avsnitt får vi följa hans  förvandling från en berömd sportprofil till en mördare.

MÅNADENS LÄRDOM

Hur mycket jag än vill förverkliga mina drömmar redan nu så finns det vissa saker som jag måste ta tag i före det. Det här att faktiskt inse att saker måste göras i rätt ordning är lite svårt. Jag har redan startat mitt företag (jag är nu egenföretagare, vilket fortfarande känns lite konstigt att säga högt!) vilket är ett steg i rätt riktning men nu har jag nått en slags platå. För att komma över den måste jag jobba vidare med andra saker än mitt företag – vilket inte känns särskilt roligt. Men jag är glad över att jag insett det och har inte tappat hoppet om det jag egentligen vill göra.

Månadens favoritprodukt/tjänst

Innan jag släcker sänglampan för att sova på kvällen så brukar jag  köra igenom några omgångar Sudoku i en app på mobilen. Det är nästan beroendeframkallande! I början kunde jag  klara av en sudoku på under två minuter men nu när det blivit svårare är jag glad om jag lyckas det på mindre än tio minuter. Jag fortsätter använda min vecko­planering flitigt för att få lite struktur på dagarna men jag lyckas aldrig hinna/orka med att göra alla punkter på listan. Kanske skriver jag för långa listor eller så beror det på något annat. Men jag försöker tänka mer på hur jag planerar för att faktiskt få allt gjort.

Sedan vill jag tipsa om du just nu får webbkursen Brand Boss på köpet (värde 599 kr) om du blir PRO-medlem i branschorganisationen Influencers of Sweden. Själv blev jag medlem för sju månader sedan. Jag kan ärligt talat inte riktigt föreställa mig hur mitt arbete med mina social medier skulle se ut om jag inte hade fått hjälp, inspiration och stöttning av de andra medlemmarna. Så ett hett tips för alla influencers, läs mer om erbjudandet HÄR!

MÅNADENS LÄNKKÄRLEK

Emilia Westerström – BILDKÄLLA: PINTEREST – OM STÖLD PÅ INTERNET

Emilia har skrivit ett informativt och mycket klokt inlägg om varför du aldrig kan ange Google som bildkälla – något som många faktiskt tror är tillåtet. Korrekt källhänvisning och respekterad upphovsrätt är kanske något vi får lära oss i skolan men en del verkar tyvärr glömma bort detta när de blir äldre.

Teknifik – Därför riskerar bloggare att bränna ut sig

Att vara bloggare eller jobba med sociala medier innebär så mycket mer än de flesta tror. Därför har vi stor risk att gå in i den berömda väggen. Elin, som driver bloggen Teknifik, förklarar i detta inlägg varför det ibland kan bli för mycket, även om man har världens roligaste jobb.

MÅNADENS MEST BESÖKTA INLÄGG

1. Tre gratis WordPress-teman för bloggar
2. Månadslista: Juni 2017
3. Släpp alla måsten på semestern

En reaktion på ”Månadslista: Juli 2017

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *