Tre gratis WordPress-teman för bloggar

Tre gratis WordPress-teman för bloggar

Nu i juli är det ett år sedan jag flyttade över min blogg från en gratis blogg­portal till Word­Press via webb­hotell och där­med också köpte en egen domän till bloggen. Och jag ångrar mig inte en sekund! Det finns fort­farande mycket kvar att lära sig men det känns så mycket bättre nu. Idag tipsar jag om tre olika teman i Word­Press som passar till bloggar. Om du  funderar på att byta utseende på din blogg och letar efter bra WordPress-­­teman så är det här inlägget perfekt för dig!

Utnyttja möjligheten att anpassa utseendet på din blogg

Om du har grund­kunskaper i HTML- och CSS-kodning och har hittat ett bra tema att utgå ifrån så är det bara att sätta igång och experimentera för att göra din blogg mer personlig (men glöm för guds skull inte att skapa ett så kallad barntema (child theme) innan du gör några som helst ändringar! Jätteviktigt, alltså!). Kom ihåg att göra din blogg responsiv – det vill säga att den även fungerar och ser bra ut på mindre skärmar. Det mesta går att googla och det finns många Facebook-­grupper och WordPress-forum där du kan få hjälp.

Din blogg måste inte ha det typiska blogg-utseendet

En blogg behöver inte ha det typiska utseendet med ett sid­huvud och ett innehåll med en sidomeny – även om det är det vanligaste. Temat jag valt till min blogg (Sela heter det) tillåter en statisk start­sida. Detta betyder att mina blogg­inlägg ligger i en egen flik. Att läsa blogg­inlägg är alltså bara en av flera saker du kan göra på min blogg. Jag beskriver även mina övriga tjänster och upp­manar läsarna att kontakta mig om de undrar över något.

Nu till tre (gratis) teman jag gillar

Jag har dessa tre, och många fler teman, installerade – vilket betyder att jag kan testa hur de ser ut på just min blogg – men just nu är det bara mitt nuvarande tema som är aktiverat.

Nisarg

Tre gratis WordPress-teman för bloggar - Nisarg theme

Detta tema har ett anpassnings­bart sidhuvud där du kan lägga in en egen bakgrunds­bild och en meny högst upp. Temats skapare beskriver det som stil­rent och enkelt – perfekt för foto-, rese- och matbloggar!

Nucleare

Tre gratis WordPress-teman för bloggar - Nucleare theme

Detta eleganta tema (som är min favorit av dessa tre) erbjuder bland annat en meny med länkar till dina sociala medier och en enkel sök­funktion i sidhuvudet. Du bestämmer accent­färgen själv och kan lägga in olika objekt i sidomenyn.

Lovecraft

Tre gratis WordPress-teman för bloggar - Lovecraft theme

Detta tema har några riktigt fina typ­snitt och erbjuder plats för din logotyp och riktigt stora bilder. Lite roligt att temats skapare är svensk!

Bonus – Så gör du för att ta reda på temat på en blogg

Har du också hittat andra bloggar eller hem­sidor med fina designer och undrat vilket tema de använder? Gå då in på What WordPress Theme Is That?, skriv in adressen till bloggen/hemsidan och klicka på sök­knappen så listas de teman och tillägg som används (om bloggen/sidan är baserad på WordPress). Denna sida är riktigt använd­bar – jag använder den nästan varje dag för att hitta nya fina teman.

5 reaktioner på ”Tre gratis WordPress-teman för bloggar

 1. Siranee skriver:

  I Chrome finns tillägg som heter WPsniffer och det är jättesmidigt 🙂
  Sedan för att skapa child theme så finns det ett plug-in i wp också som jag använder utan att koda… child theme configulator.

  • Caroline skriver:

   Nu blev jag nyfiken så jag gick in på din blogg och tittade – det nya temat blev riktigt snyggt! Det känns som ett bra grundtema där man enkelt kan ändra små detaljer så att det blir lite mer personligt. Kom ihåg att använda child theme, som jag tipsade om i inlägget, så att dina ändringar i temat inte försvinner när temat uppdateras. Jag har gjort misstaget att inte använda det och det är inte roligt sedan när man måste skriva tillbaka koder och göra om inställningar man hade innan uppdateringen.

   • Mia Bergvall skriver:

    Tack för påminnelsen! Har inte gjort något än, har dock bara ändrat under ”Anpassa” och inte själv i koden. Ska gå en webdesignkurs i höst och sen koda för glatta livet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *