Månadslista: Juni 2017

Månadslista Juni 2017

Juni var en månad som var över alldeles för fort. Det är riktigt läskigt när tiden går så här fort… I juni var det åter dags för ett besök till blodcentralen, jag testade en laktosfri månad, målade i målarböcker och köpte en extern hårddisk.

MÅNADENS HÖJDPUNKT

I mitten av månaden åkte jag iväg till blodcentralen och donerade blod. Det var den Internationella Blodgivardagen den 14:e, men jag gav blod två dagar före det. För en gångs skull hade jag inte bråttom därifrån utan jag stannade istället  kvar och fikade och pratade med några andra blodgivare; det var riktigt trevligt! Jag skrev även ett blogginlägg om hur du kan nischa din blogg, vilket fick bra respons – så det kändes toppen.

Månadens projekt

Under juni provade jag att undvika laktos för att testa om min IBS skulle lindras. Ett inlägg om mina upplevelser kommer upp på onsdag.

Månadens fail

Samtidigt som jag uteslöt laktos ur min kost tänkte jag försöka ta en promenad varje dag under juni. Efter den första promenaden fick jag skoskav så till den andra promenaden bytte jag skor vilket tyvärr förvärrade det. Det var lika bra att göra ett uppehåll tills detta läkte men då tappade jag lusten för promenader så jag ställde in det.

MÅNADENS seger

På Nationaldagen lade jag upp min första video på Instagram, något som var lite läskigt! Jag tänker försöka vara lite mer personligare  på Instagram och visa mig själv lite oftare så detta var ett bra första steg. Jag köpte äntligen en extern hårddisk (efter många år av säkerhetskopiering till USB). Nu gäller det att gå igenom allt som ska kopieras och sortera upp allt bättre. Till sist anordnade jag en tävling där en bloggläsare hade chansen att vinna en målabok. Jag skulle blivit glad om det bara det var en person som deltog men det blev fler än så – riktigt roligt!

Månadens mat

Laktosfria produkter har jag ätit mycket av i juni. Jag är en riktigt chokladälskare så jag var bara tvungen att prova den enda laktosfria mjölkchokladen jag kunde hitta i mat­affären – som sedan visade sig vara nästan godare än vanlig choklad. Om den bara kunde vara lite billigare så skulle jag fortsätta köpa den lika ofta nu i juli jag börjat äta laktos igen.

MÅNADENS KULTUR

Månadens kultur blir Café Society, en film av Woody Allen som var lagom rolig och romantisk att se en fredagskväll, och dokumentärserien om svenska drottningar på SVT:s Öppet Arkiv.

MÅNADENS LÄRDOM

Detta var riktigt svårt att komma på men nu när det är sommar så har jag haft svårt att faktiskt slappna av och njuta av det vackra vädret. Om jag hade haft ett vanligt 8-17 jobb på ett kontor hade det varit lättare. Nu när jag själv bestämmer när, var och hur jag ska jobba så är det svårt att faktiskt inte jobba. Jobbet kommer liksom aldrig ta slut så det gäller att inte glömma bort att passa på att njuta av nuet.

Månadens favoritprodukt/tjänst

I juni har jag haft som vana att måla lite i målarböcker för att varva ner på kvällen. Medans jag målar har jag lysssnat på gamla avsnitt av P3 Dokumentär och Fråga vad du vill i P3 (som jag berättade om i den förra månadslistan). Just P3 Dokumentär har varit riktigt intressant. Där berättas det om händelser som skakat Sverige, till exempel olyckor, mord eller sjukdomar. Dessutom mycket som hände innan jag föddes och som jag inte kände till sedan tidigare så nu känner jag mig riktigt allmänbildad. Senare i sommar kommer jag tipsa om poddar för bloggare och entreprenörer – håll utkik om ni är intresserade!

MÅNADENS LÄNKKÄRLEK

Emilia Westerström – 1000 kr? För den lilla? Om varför det är dyrt att tatuera sig

Emilia jobbar som tatuerare och jag träffade henne på The Influencer Convention i månadsskiftet mars/april. I det här inlägget förklarar hon varför det är så dyrt att tatuera sig och varför det egentligen borde vara dyrare. Jag tror att många som jobbar med kreativa yrken kan känna igen sig i det Emilia skriver.

Teknifik – Få ordning på dina digitala bilder: backup, molntjänster och system

Jag länkar ofta till Teknifik i mina månadslistor men det är för att det är en sådan bra blogg. Det här inlägget tycker jag är särskilt passande för mig eftersom jag nyligen köpt en extern hårddisk som jag ska säkerhetskopiera  till. Jag behöver först sortera och strukturera upp allt som ska sparas och Elin, som skriver på Teknifik, kommer med många bra tips för hur man kan göra detta.

MÅNADENS MEST BESÖKTA INLÄGG

1. Vinn en målarbok och öva på medveten närvaro i sommar!
2. Så kan du nischa din blogg och dina texter
3. När bör du egentligen posta i dina sociala medier?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *