Vinn en målarbok och öva på medveten närvaro i sommar!

Tävling: Vinn Min rogivande målarbok från Bokförlaget Semic

Sommaren är en årstid som bland annat innebär värme, grill och, i teorin, sol. För de allra flesta innebär det också semester. Många kan dock ha svårt att lämna jobbet på jobbet under semestern – att kolla jobbmejlen på badstranden, omedvetet planera för åter­komsten till arbetet eller vara tillgänglig på jobbtelefonen är inte helt ovanligt.

Semestern ska vara en tid att andas ut, att slappna av och vara uppmärksam på nuet. Det är bland annat vad mindfulness handlar om. Ett konkret sätt du kan utöva mindful­ness på är att använda din kreativitet, till exempel genom att måla. Jag har därför fått två exemplar av Min rogivande målarbok från Bokförlaget Semic – ett att behålla själv och ett att ge till en av er. Kom nu ihåg att ta en paus från jobbet i sommar och missa inte tävlingen i slutet av inlägget!

Kom ihåg att slappna av på din semester

Faktum är att semestern är din tid. Du bestämmer var och vad du ska spendera din tid. Du behöver ta en paus från jobbet för att kunna fortsätta framåt. Ingen klarar av att kämpa på, utan att då och då pausa för att samla energi.

Mindfulness är ett begrepp som jag själv tyckte var lite flummigt, tills jag läste boken Lugna ner dig – en mindfulnessguide för den förvirrade som förklarar det hela på ett lättillgängligt sätt. Det är en metod som används för att minska stress och oro och som handlar om att ha en medveten närvaro. Genom mindfulness kan du acceptera dina tankar och känslor utan att värdera  eller döma dem. Du fokuserar på tiden just nu istället för att oroa dig över framtiden eller fundera på saker som redan har hänt och som du inte längre kan påverka. Visst är semester det perfekta tillfället att börja öva på detta?

Min rogivande målarbok från Bokförlaget Semic

Väck din skaparlust med en målarbok

Detta blir min första sommar som egenföretagare. Jag har inte riktigt råd att ta en sammanhängande semester än men jag kommer vara noga med att ta riktiga pauser. Jag vill ju ändå kunna njuta av sommaren medans det faktiskt är sommar. När målar­böcker för vuxna började komma ut var jag lite efter alla andra att upptäcka hur avkopplande det faktiskt är att färglägga. Nu målar jag i mina målarböcker minst en gång i veckan. Det är så skönt att måla på utan att bli betygsatt eller kommenterad – att bara låta fantasin flöda.

Min rogivande målarbok från Bokförlaget Semic

Nu till tävlingen!

2017-06-25: Tävlingen är nu avslutad och vinnaren är kontaktad.

Min rogivande målarbok består av 80 illustrationer som du kan färglägga själv. De detalj­rika motiven varierar från djur, natur och blommor till mönster och moderna objekt.

Jag är lite nyfiken på hur ni skapar semesterkänsla. Så allt du behöver göra för att delta i tävlingen är att ge dina två bästa tips på hur man kan skapa den där speciella känslan på bästa sätt. Svara på frågan i formläret här nedan och fyll i dina kontaktuppgifter så är du med.

Kl. 23:59 lördagen den 24 juni stängs tävlingen. Därefter bestämmer jag vinnaren, kontaktar den via mejl och postar iväg boken + en liten hälsning till en person som kommer ha mycket att färglägga i sommar!

Lycka til!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *