En kaka till påsken

baka citronkaka

Vad får man om man blandar smör, socker, ägg, citronsaft och rivet citronskal och sedan vispar ner mjöl? Jo, man får en saftig påskkaka med fräsch citronsmak.

påskkaka citronkaka

SAFTIG CITRONKAKA

175 g smör
3 dl strösocker
2 ägg
1 citron, rivet skal
3 msk pressad citron
2 dl vetemjöl 

Sätt på ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna. Blanda ner socker, ägg, citronskal och citronsaft. Tillsätt till sist mjölet. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Den ska vara lite kladdig i mitten. Låt den kallna i formen. Pudra över florsocker och servera med lättvispad grädde.

Receptkälla: Allt om mat, nr 4 2013.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *