Färska vårrullar

färska vårrullar

Min syster och jag provade att laga något helt nytt till lunch för några veckor sedan. Vi tycker om sushi och har nyligen också provat vegetariska dumplings som var riktigt gott. Nu hade vi hört talas om något som heter vietnamesiska fresh spring rolls, en slags vårrulle gjord av rispapper och färska grönsaker.

Rispapper finns att köpa på utländsk mat-hyllan på ICA och man kan fylla de med vad man vill, beroende på vad man har hemma. Vi hade paprika, gurka, äpple, nudlar, ost- och baconkorv samt isbergssallad. De kan bli vegetariska, beroende på vad man fyller de med, men man kan även ha i fisk, räkor eller kyckling, och de är glutenfria.

Rispappret ska blötläggas i femton sekunder, därefter lägger man ut det, lägger på fyllningen och viker ihop den lite som man gör med mjuka tacobröd. Konsistensen på rispappret tog ett tag att vänja sig vid, det är lite slajmigt, men smakar egentligen inget. Man kan doppa rullarna i soja om man vill men jag föredrar faktiskt sweet chili-sås.

Detta är absolut något vi kommer laga oftare, det är ett smart sätt att ta vara på rester, och det var dessutom enkelt att fixa ihop och gick snabbt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *