Granola-bars – det perfekta mellanmålet

granola-bars

Jag och syrran har velat göra egna granola-bars ganska länge. De man kan köpa i affären innehåller mycket onödiga saker så det skulle kännas bra att göra egna som man kan äta som mellanmål. Vi hittade först ett recept som vi testade men det blev jättekonstigt – de höll inte ihop utan blev snarare müsli än bitar. Sedan hittade vi detta recept och det blev mycket bättre.

granola-bars

GRANOLA-BARS MED TORKAD FRUKT

2 cups havregryn
0,5 cup riven kokos
0,5 cup skivad mandel
0,5 cup kruskakli/vetekli 
3 msk smör
0,5 cup honung
0,25 cup farinsocker
1,5 tsk vaniljpulver
Lite salt
Valfri mängd torkad frukt

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda de torra ingredienserna i en ugnsform, rosta i max 10 min i ugnen. Ta ut och sänk värmen till 150 grader. Blanda smör, honung, farinsocker, vaniljpulver och salt i en kastrull och smält ihop och låt koka upp och ta sedan från värmen. Hacka torkad frukt och blanda de torra ingredienserna med honungsblandningen och frukten.

Smörj formen, lägg på bakplåtspapper och fördela sedan blandningen. Lägg på ett bakplåtspapper ovanpå och tryck ut smeten med något platt. Grädda i ca 20 min. Låt svalna och dela sedan i så stora bitar du vill ha.

Receptkälla: Scholietta

2 reaktioner på ”Granola-bars – det perfekta mellanmålet

    • Caroline skriver:

      Jag tycker verkligen du ska prova det! Det bästa med att göra egna är att man får bestämma själv vad som ska vara i, så om man till exempel inte gillar russin så behöver man inte ha i det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *