Sesampanerad lax med citron- och gurksallad

Sesampanerad lax med citron- och gurksallad

Det här receptet på lax med citron- och gurksallad har jag lagat många gånger. Det kommer från Hälsokokboken och är väldigt lätt att göra. Vanlig stekt lax kan bli lite tråkigt ibland, då är detta recept perfekt!

SESAMPANERAD LAX MED CITRON- OCH GURKSALLAD

SESAMPANERAD LAX
Fyra laxfiléer
Salt och svartpeppar
1 dl sesamfrön

CITRON- OCH GURKSALLAD
1 gurka
2 dl creme fraiche
Rivet skal av 1 citron
Några droppar citronjuice
Salt och svartpeppar

Sätt ugnen på 175 grader. Salta och peppra laxfiléerna. Häll sesamfrön på en tallrik och vänd laxfiléerna däri. Stek laxen i torr panna i några minuter, lägg över bitarna i en smord ugnsform och ställ sedan in i ugnen i ca 10 minuter.

Dela gurkan på längden och ta ut kärnhuset. Skär den i 1 cm stora tärningar. Vispa creme fraiche hårt och blanda i citronskal, citronjuice och gurka. Smaka av med salt och peppar.

Receptet gäller för 4 portioner

2 reaktioner på ”Sesampanerad lax med citron- och gurksallad

  1. Anonym skriver:

    Detta låter helt fantastiskt! Och gillar att du kör nyttigare alternativ! 🙂

    Kanske detta är en "kitchen story" du vill att fler läsare ska få se? Eller något annat recept du har? 🙂 Jag har en ny ide på min blogg som heter "läsarrecept" som innebär precis det du nog kan gissa- att ni delar med er av era kökskreativiteter i syfte att vi ska hitta nya inspirerande recept och bloggar. Ber om ursäkt om du ej gillar sådana här kommentarer, men tycker du har en riktig kökstalang som är värd att dela med sig av till andra 🙂

    //hundredkitchenstories.blogg.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *