I ett av de senaste numren av Buffé-tidningen från ICA fanns det med ett recept på äppelpaj. Vi hade ganska många äpplen hemma så jag och min syster provade detta recept. Det var riktigt gott, och godare blev det om det fick stå i kylskåpet några timmar efter den blev klar innan den serveras, då gottar den till sig bra.
KNÄCKIG ÄPPELPAJ |
|
150 g smör |
Sätt ugnen på 200 °C. Smält smöret i en kastrull tillsammans med sockret, sirap och vispgrädde, blanda ihop. Ta bort från värmen och blanda ner havregryn, vetemjöl, bakpulver och flingsalt. Skala, kärna ur och skär äpplena i tunna skivor, fördela dem i en smord pajform. (här hällde vi över lite kanel trots att det inte stod i receptet). Häll över smeten och grädda i ugnen i ca 30 minuter, tills pajen är gyllenbrun och knäckig. Servera med vaniljsås och/eller vaniljglass. |
Ååh det både ser och låter jättegott, wah.
Ja, och det var jättegott också! Första gången jag gjorde äppelpajen blev jag inte särskilt imponerad men andra gången så hällde jag lite kanel över det, det blev godare. Och då blev det också rester som vi lade in i kylskåpet och det blev ännu godare dagen efter.