Omprioritera, rensa och byta fokus

Måndagen för exakt tre veckor sedan började som en vanlig måndag. Jag åkte till jobbet, jobbade och kom hem igen. Klockan var ca 17:00 när jag började bli väldigt hungrig. Vi brukar äta kl. 18:00 så jag ville inte äta så mycket, bara ett lätt mellanmål. Det blev lite fruktyoghurt. Men jag var fortfarande jättehungig (så hungrig att jag började bli illamående) efter detta så jag tog en Inside Brus-tablett som brukar hjälpa mot mina magproblem. Det blev inte bättre utan sämre.

Jag började må illa och frysa – så mycket att jag skakade. Jag satt vid bordet i köket och kunde inte röra på mig, prata eller äta. Så fort jag tänkte på mat blev jag mer illamående men jag var fortfarande hungrig; det kändes som att magen skrek efter mat. När jag väl reste mig upp för att gå tillbaka mitt rum så kände jag att det var lika bra att springa mot toan för att kräkas – för nu gick det inte att hålla tillbaka längre.

Efter det så kändes det genast bättre. Jag vet inte vad det var som orsakade det, men efter det så gick jag och lade mig för att sova, ca 18:15, utan kvällsmat, på en måndagskväll. Dagen efter var det som att inget hade hänt. Det här fick mig att fundera på att omprioritera lite saker. Jag hann i princip inte göra något den kvällen, förutom att slänga i mig lite yoghurt, kräkas och sova. Dagen efter, när jag loggade in på Bloglovin för att läsa bloggar jag följer så hade jag över 100 inlägg att läsa, det fick mig att känna mig stressad. Jag tycker inte ens om alla de bloggar jag följer längre.

Jag har kommit fram till att jag ska rensa bland de bloggar jag följer, bara läsa det jag tycker är intressant och samma sak gäller på Youtube. Jag prenumererar på för många saker och fastnar framför datorn varje kväll. Genom att rensa lägger jag endast tid på det jag tycker är intressant och värdefullt. Jag kände att jag till och med halkade efter med bloggen. Jag skrev inget på flera dagar och kände mig stressad, efter att ha halkat efter en ynka dag.

Nej, det behövs lite omprioritering och rensning så ska det kännas lite bättre.

Matilda på bloggen Wishes & Stars har frivilligt haft ledigt från bloggläsandet under en tid, läs hennes tankar om det här och här. Jag känner mig inspirerad av henne att göra samma sak. Istället för att läsa om vad andra gör så vill jag skriva om vad jag själv gör. Fokusera på mig själv och ingen annan. Låter själviskt, men som Matilda skriver, men får så mycket tid över till annat, tid man inte trodde att man hade innan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *