Skånemejeriets yoghurtkvarg LC+

Skånemejeriets yoghurtkvarg LC+

Tillhör du dem som vill äta nyttigt, men ändå vill att det ska smaka bra? Då kan Skånemejeriets yoghurtkvarg LC+ vara något för dig! Den innehåller mindre socker och mer protein och finns i fyra spännande smaker – Tahiti-vanilj, Citron, Jordgubb & lime samt Ananas & kokos. Produkterna är laktosfria, baserade på svensk råvara och finns även som drickkvarg (men då i andra smaker).

I samarbete med Smartson har jag fått prova Tahiti-vanilj som jag verkligen gillar. Yoghurtkvarg är, som namnet avslöjar, en blandning av yoghurt och kvarg. Jag tycker om kvarg, men jag älskar det inte, det är nästan lite väl syrligt. Men yoghurtkvarg är mycker lenare och den känns mjukare.

Jag var dock lite misstänksam när jag läste innehållsförteckningen – produkten har mindre socker och innehåller istället sötningsmedlet aspartam, som jag av erfarenhet inte tycker om. Det ger till exempel i Lindahls mejeriprodukter en konstig eftersmak, och jag har därför föredragit naturell kvarg som inte har sötningsmedel i. Skånemejeriets yoghurtkvarg har inte alls den där konstiga eftersmaken, den smakar sött av vaniljen och är väldigt lätt att äta. Jag kommer absolut prova den här igen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *