Systrarna Tides sista sommar

Systrarna Tides sista sommar av Hannah Richell

Den här boken passar riktigt bra att läsa i sommar! Jag läste den långsamt eftersom jag inte ville att den skulle ta slut, vilket är ett tecken på att den var riktigt bra. Det är ett familjedrama om svek, ångest och välbevarade hemligheter. Vi får följa Dora som precis upptäckt att hon är gravid. Hon vet dock inte riktigt hur hon känner inför det. Hon borde vara lycklig men hon kan samtidigt inte värja sig från gamla minnen. För tio år sedan hände nämligen något som splittrade hela familjen. Med skuldkänslor återvänder hon till huset där hon växte upp, för att få klarhet i vad som hände.

Det här är en sån där bok som skulle kunna bli en jättebra film. Man ser framför sig hur familjen, som består av föräldrarna och de tre syskonen, bor på huset högt uppe på en klippa utanför Dorsets dramatiska kust. Bokens baksidetext avslöjar att något hemskt hände, och när jag började läsa den väntade jag på det – det var spännande att inte veta exakt vad som hände, utan att något hände. Det som händer i boken skulle absolut kunna hända i verkligheten, vilket gör den så fängslande. Detta är författaren Hannah Richells debutroman, och jag har redan bestämt mig att jag ska läsa hennes andra bok.

3 reaktioner på ”Systrarna Tides sista sommar

    • Caroline skriver:

      Hej, vad roligt! Jag har faktiskt varit inne på din blogg några gånger, och ska ta mig en stund då jag läser lite nogrannare. En av många fördelar att vara med i BetterBloggers – man hittar andra bra bloggar och trevliga bloggare =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *