Tre anledningar till varför jag vill starta eget

Jag vill satsa på mitt egna företag för att jag vill bestämma själv. Det är den korta verisonen. För er som är intresserade kommer här nedan en lite längre, men fortfarande ganska kort, version. Louise, som driver bloggen Lugnochfin, har lyckats sammanfatta en lista över varför många introverta, som jag själv, inte passar att anställas. Jag själv har främst tre anledningar till varför det lockar att driva eget företag.

För det första

Jag kan jobba var jag vill och är inte styrd av ett kontor. Vill jag ligga i sängen och jobba hela förmiddagen så kan jag göra det. Eftersom jag kommer jobba på frilansbasis kan jag ha kontakt med kunder och samarbetspartners i hela landet. Jag behöver inte gå upp kl. 05:00 för att pendla till jobbet och trängas bland andra pendlare – tömmas på energi redan innan jag ens kommit fram till kontoret.

För det andra

Jag kan bestämma helt själv över min egen tid. Vill jag ha semester i många veckor kan jag ta det, vill jag vara ledig en eftermiddag för att åka på en spontan utflykt kan jag göra det. Jag måste ändå prioritera jobbet och faktiskt jobba, men jag vill starta eget företag för att kunna vara lite mer fri när det gäller tiden. Min arbetsdag kommer börja när jag sätter mig vid datorn. Det innebär att jag kan vara i gång och jobba 10 minuter efter jag gått upp från sängen istället för att jag som anställd skulle gått upp mycket tidigt, ätit frukost, sminkat mig och gjort mig i ordning, pendlat och till slut kommit fram till jobbet några timmar senare. Att jobba när jag vill lockar oerhört.

För det tredje

Att arbeta helt själv och kunna fördjupa mig i mitt arbete utan att störas av andra. På mina tidigare jobb tyckte jag att det var jobbigt att vara social, det krockar lite med min personlighet. Jag längtade tills fikarasterna var över så jag kunde börja jobba igen. Jag har social kompetens och vet vilka situationer som kräver att jag är mer social, men det kommer inte naturligt. Jobbar jag hemifrån kan jag vara mig själv men samtidigt göra ett bra jobb. Att ha ett stort och starkt nätverk som egenföretagare är viktigt, och som introvert tror jag att det kommer bli jobbigt, men det är vad som krävs så jag kommer utmana mig själv.

Det finns så klart nackdelar också med att starta eget, till exempel att inkomsten blir lite ostabil, att det är mycket att hålla koll på, att jag själv ansvarar för hur det går och att jobbet egentligen aldrig tar slut. Jag är medveten om nackdelarna och att det kommer bli jobbigt, men det känns ändå som att det är något jag vill prova på, och att fördelarna väger upp nackdelarna. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *