Tre intressanta blogginlägg att läsa i påsk

Tre intressanta blogginlägg att läsa om du tillämpar fysisk distansering istället för social distansering

På grund av den nuvarande situationen med Corona-viruset (Covid-19) så jobbar fler människor hemifrån, många spenderar mer tid hemma och isolerar sig fysiskt från andra. Det är viktigt att inte blanda ihop social distansering med fysisk distansering. Nu är det ju viktigare än tidigare att vara sociala, dock på andra sätt än fysiskt ansikte mot ansikte.

Som egenföretagare och dessutom introvert är detta egentligen inte så annorlunda mot hur jag brukar ha det, jag undviker bara folk lite mer än vad jag brukar. Men jag märker att jag söker mig mer till internet; läser nyheterna oftare, tittar mer på serier och Youtube, läser mer bloggar och följer fler influencers. Både för att hålla mig uppdaterad om läget men även för att fördriva tiden, tänka på annat och inspireras.

Det är ju trots allt viktigt att fortsätta hålla kontakt med omvärlden, trots att vi försöker minska den fysiska kontakten med andra.

Så idag vill jag berätta om tre blogginlägg utan inbördes ordning som jag läst den senaste tiden som jag verkligen gillar – och som jag tror att även du kommer tycka om.

Elin Kero – När man känner sig så jävla ointressant

Jag har följt Elins blogg länge och lärt mig mycket om fotografering, bildredigering och inredning – och nu också om att man inte behöver vara helt unik för att vara intressant för andra människor. Särskilt nu när det känns som att hela samhället stannat upp, då man inte går ut och gör en massa saker, när det känns som att man inte har något unikt att berätta om. Men det är det som gör dig så speciell; din vardag. Det är igenkänningsfaktor på hög nivå, det!

Jennifer Sandström – 10 tips för att jobba hemifrån och vara produktiv

Är man ny med att jobba hemifrån kan det vara svårt att veta vad man kan göra för att bli så produktiv som möjligt. Är det inte bara att gå upp på morgonen och börja arbeta, tänker du kanske? Nja, inte alltid. Jennifer tipsar bland annat om viktiga morgonrutiner, att komma in i sitt jobb-jag, att ha en bra arbetsmiljö och ha löpande kontakt med kollegor (för som sagt, social distansering är inte det viktigaste, det är den fysiska distanseringen) Hon har år av erfarenhet av att arbeta hemifrån, så hon vet vad hon pratar om!

Teknifik – Guide: Upphovsrätt för kreativa företagare

Elin (som driver Teknifik) har gjort ett jättebra reklamsamarbete med Patent- och registreringsverket – hur coolt är inte det? – till sitt blogginlägg. För man kan ju jobba med upphovsrätt på många olika sätt, det gäller till exempel mig som är bloggare och egenföretagare. Elin förklarar vad upphovsrätten egentligen är och vad den består av, hur du kan tjäna pengar på den och vad du kan göra om någon gör intrång på den. Allt på ett pedagogiskt och väldigt Teknifik-aktigt sätt. Tummen upp för det!

Om ni spenderar mer tid hemma, läser ni fler bloggar och följer influencers mer nu än tidigare? Vilka blogginlägg har ni läst på sistone som ni kan tipsa om?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *