Drömmen om det perfekta hemmakontoret

Drömmen om det perfekta hemmakontoret - Produkter från IKEA

Produktbilder från IKEA

Det perfekta hemmakontoret… finns det ens? Många av er som arbetar hemifrån håller förmodligen med mig när jag påstår att det är viktigt att ha en bra arbetsplats där du kan jobba effektivt och samtidigt trivas riktigt bra på. Min egen dröm är att ha ett hemmakontor dit jag går endast för att jobba och som jag kan lämna och stänga dörren om när arbetsdagen är slut. Så när den nya IKEA-katalogen släpptes för några veckor sedan var jag snabb att bläddra igenom den för att inspireras av all smart inredning.

En bra arbetsplats främjar dig att göra ett bra jobb

Det perfekta hemmakontoret gör det lättare för dig att att skilja på jobb och fritid. Det blir en fysisk plats dit du går för att arbeta och som du sedan lämnar när arbetsdagen är slut. Ditt jobb blir mer ett riktigt jobb om du behandlar din arbetsplats som en riktig arbetsplats. Det handlar även om att kunna arbeta mer strukturerat och målinriktat. Att ha bra inredning omkring dig samt ordning och reda på prylarna underlättar ditt arbete. Det är väl inte fel att omge sig med saker som också är fina att titta på och som man själv gillar, eller hur?

Detta vill jag ha i mitt framtida hemmakontor

Ett stort skrivbord
Mitt nuvarande skrivbord är smalt och känns nästan lite trångt. Med pennburkar och pappersförvaring  på det blir det inte mycket utrymme kvar för mig att röra mig som jag vill vid skrivbordet. Jag vill ha plats att kunna lägga några tidningar, anteckningsböcker eller en kopp te på skrivbordet utan att få lusten att städa för att det känns fullt av prylar.

Gott om förvaring
Ett skåp eller en bokhylla att förvara tråkiga saker som pärmar och papper men även mer nödvändiga saker som böcker, kontorsmaterial och andra tillbehör är ett måste; allt ska finnas nära till hands men ändå inte ständigt vara framme. En stor anslagtavla för att kunna sätta upp lappar, foton eller bilder med inspirerande citat skulle också kännas bra.

En skön skrivbordsstol
Stolen jag använder nu kommer visserligen också från IKEA men den är riktigt gammal. Ryggstödet gnisslar när jag lutar mig mot det och själva stolen börjar se lite ruggig ut. IKEA har faktiskt några riktigt fina kontorsstolar, både sådana på hjul och med armstöd. Med en kudde att sitta på eller en filt att lägga över knät kan det bli riktigt bekvämt att sitta vid skrivbordet.

Bra ljuskällor
Först och främst en skrivbordslampa som går att rikta åt det håll jag vill. När jag skriver för hand eller läser vill jag ha bra ljus men jobbar jag på datorn tänder jag istället gärna något doftljus för att skapa mer mysig stämning. Enligt mig får det perfekta hemmakontoret gärna ha skrivbordet vid ett fönster som släpper in mycket naturligt dagsljus.

 

Vad känns viktigast för er i ert hemmakontor? En del av er kanske ser andra platser än just skrivbordet som kontor; var någonstans arbetar du bäst? Berätta gärna genom att lämna en kommentar!

2 reaktioner på ”Drömmen om det perfekta hemmakontoret

  1. Jenn - forever abroad skriver:

    Jag har precis lyckats bygga ett litet hemmakontor i lägenheten eftersom jag för ett tag sedan sa upp mig från mitt jobb för att bli helt egen. Och ja det är egentligen inte ett helt kontor, men en arbetsplats i ett hörn av lägenheten. Drömmer också om ett större skrivbord (har just nu ett ganska smalt från IKEA) och ordentlig stol. 😉 Sen så tänker jag att det är bra att kunna stå, så jag har skaffat ett typ av höjbart skirvbord som är sjukt smidigt och som jag snart kommer blogga om!

    • Caroline skriver:

      Så tänker jag också; när jag kan satsa på egna företaget på heltid, då är det också dags att faktiskt fixa en ett riktigt hemmakontor/mer riktig arbetsplats. Höj- och sänkbart skrivbord är riktigt smart – jag kanske blir sugen på det längre fram i framtiden. Men problemet är att de jag sett inte är särskilt snygga?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *