Januari till April 2019 – En sammanfattning

Soluppgången vid Mälaren en vinterdag

Nu har 30% av 2019 passerat. Vart tar tiden vägen – det är läskigt hur fort det går, eller hur? Förra året skrev jag månadssammanfattningar men jag tog en bloggpaus under sommaren och sedan försvann motivationen till att blogga under hösten/vintern. Jag vill fortsätta skriva de här sammanfattningarna men i år blir det ett annat upplägg. Det blir totalt 3 st sammanfattningar för 4 månader i taget; nästa sammanfattning kommer upp i september och den sista i slutet av året. Löpande under året kommer det publiceras andra slags inlägg, för nu är jag sugen på att komma igång med bloggandet igen.

Men nu kör vi igång med den första sammafattningen, tycker jag!

Med våren kom motivationen tillbaka

Januari och februari blev som en fortsättning av vintern; det var mörkt, kallt och inte särskilt roligt – och humöret och motivationen var likadant. Så det kändes skönt när det blev varmare och solen äntligen sken längre stunder. Bara det här med att kunna gå hem från stan, ca 15 minuter för mig, med uppknäppt kappa och solglasögonen på för första gången i år utan att frysa (vilket jag gjorde i slutet av februari) – äntligen! I april blev det ännu bättre väder, vilket gav oss en försmak på sommaren.

Bloggpaus, nya möbler och alla hjärtans dag-godis

Nya möbler, balkonglunch och skrivande på gamla skrivmaskinen

Några nya inredningsprylar har tillkommit till min lägenhet, bland annat nytt matbord och stolar, flera mattor, bokhyllor, taklampor samt textilier till soffan. Nu är även balkongen inredd med trall och möbler så ser jag fram emot att få hänga där! I mars påbörjade jag en storstädning och rensning av lägenheten. Jag tömde allt, gjorde rent, rensade, fixade bättre ordning och ska snart avsluta det hela med att skura golvet. Så skönt att veta att nu är allt riktigt rent och saker står där de egentligen hör hemma.

Jag och min sin syster fortsatte med vår tradition att varje vår, precis när det blivit så varmt att man kan sitta ute utan att frysa, köpa hem hämtmat och njuta av en god lunch ute på balkongen tillsammans. Det är ett stort vårtecken för oss båda!

En dag satte jag mig i soffan med en skrivmaskin från 60-talet som jag ärvt. Jag testade att skriva lite och blev överraskad när jag upptäckte att färgbandet fortfarande fungerade. Det är så kul att sitta och skriva lite på den istället för på datorn; det känns mer riktigt eftersom man ser bokstäverna på pappret direkt istället för på en datorskärm.

en stor förebild som inte längre finns och Dåligt samvete av bloggpaus

I slutet av mars möttes jag av beskedet att Angelica har lämnat oss och inte längre finns. Hon var en stor förebild och idol för mig både som influencer och entreprenör men även som person. Vi träffades bara några gånger, eftersom vi båda bodde här i Västerås och deltog på samma företagsevents, men hon gjorde ett stort intryck hos mig.

Jag har tänkt på bloggen mycket, även om jag inte har uppdaterat den så ofta på senaste tiden. Det var skönt med en bloggpaus men den var svår att komma ur igen. Målet är att uppdatera regelbundet, men det finns så mycket som kan påverka hur det egentligen blir. Därför blev jag ändå glad när Jennifer Sandström nämnde min blogg i ett av sina inlägg. Det visar att min blogg fortfarande blir besökt och uppskattas, trots att min bloggpaus.

Peppad på våren

Ett nytt år – en ny Bullet Journal

Min första bullet journal tog slut lagom till nyåret – skönt att börja ett nytt år med en ny bok. Jag provade nu att inkludera veckoplaneringar i boken (som jag gjort på ett löst papper tidigare), för att ha allt samlat, men det blev kändes inte bra så jag fortsätter göra de på pappret men samlar allt annat i boken.

Jag älskar att ha mål att jobba mot, så för att lämna 2018 bakom mig planerade jag att skriva en årssammanfattning i 2018 års bullet journal och samtidigt skapa nya mål för 2019. Men månaderna gick och den där årssammanfattningen blev aldrig skriven. Inte heller formulerade jag några mål för 2019. Nu har redan 30% av året gått så det känns lite sent med årsmål. Men jag bestämmer några mål varje månad som jag arbetar mot och det fungerar bra. I februari läste jag handboken om Bullet Journal-metoden, och jag skriver gärna ett inlägg om mina tankar om den här planeringsmetoden om det kan vara intressant, skriv bara en kommentar här nedan så fixar jag det!

Min prioritering för de kommande månaderna

Mitt beslut att ta en bloggpaus togs efter att jag funderade mycket på vad jag egentligen vill göra med mitt liv, och främst vad jag vill jobba med. Det blev svårt att uppdatera bloggen och mina sociala kanaler när jag var så osäker och behövde tid att reflektera. Jag har ju mitt företag, men har ända sedan jag startade det hösten 2016 fortfarande letat efter ett ”vanligt” jobb eftersom jag inte riktigt vågat satsa 100% på företaget, trots att det är min dröm.

Och nu är det verkligen dags att fatta ett beslut, det går inte att vela fram och tillbaka som jag gjort nu i många månader. Under de kommande veckorna kommer jag ta reda på vad som krävs för att jag ska kunna utveckla företaget mer och ha det som huvudsakliga inkomstkälla. Jag har länge vetat VAD jag vill göra men nu ska jag fokusera på HUR jag ska göra den drömmen till verklighet.

de 3 Mest lästa blogginläggen i vår

Lite bloggstatistik över 2018
Det här med framtidsdrömmar
Årets första vecka

En reaktion på ”Januari till April 2019 – En sammanfattning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *