Tre veckor med GI-metoden

Nu har det snart gått tre veckor sedan jag började äta enligt GI-metoden, dvs mindre snabba kolhydrater. Målet är att hålla blodsockret på en jämn nivå så jag inte får akuta hunger- eller mättnadskänslor. Det gick bra den första veckan, då åt jag couscous istället för pasta, drack i princip ingen läsk och åt inget godis eller fikabröd. Senare fuskade jag lite då och då, drack läsk till middagen, åt lite naturgodis. Det kändes fortfarande helt okej, man kan ju inte vara duktig hela tiden.

När det var dags för fika igår eftemiddag så fuskade jag lite. Jag åt några kakor och inget annat. Det var ju ett dåligt val, jag drack inget till och jag visste att jag snart skulle bli hungrig igen. När det blev dags för middag på kvällen hade jag fått sådan magknip. Jag åt endast en skiva hårt bröd till kvällsmat, jag kunde verkligen inte få ner något annat, jag ville inte ens tänka på mat. Senaste gången jag hade sådan magknip var när jag praktiserade i våras och då var jag tvungen att stanna hemma en vecka för det gjorde så ont. Nu tog jag i alla fall en Inside Brus och värme vetekudden som jag lade över magen. Magknipen började i den nedre vänstra delen av magen men strålade sedan ut till höger också. Jag skulle kunna berätta mer om det men det höll på länge och jag känner fortfarande av det lite.

Jag vet inte om magknipet har med mat att göra. Jag har under den här perioden inte märkt av mina magproblem alls förrän nu. Om jag har ätit en kolhydratrik måltid så har jag känt mig supermätt väldigt fort, så det kanske är så att magen vänjer sig vid kosten. Jag ska i alla fall försöka skärpa mig, för jag vill inte känna så här igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *