Vid den här tiden förra året

träffade en katt på väg till bussen och läser en bok på tågettågstationen i västerås och ersättningsbuss till eskilstuna

Bilderna här nedan är från förra sommaren, när jag jobbade på Skatteverket i Eskilstuna. Det finns bra pendlingsmöjligheter från Västerås till Eskilstuna – jag valde först att åka buss men tvingades under sommaren åka tåg eftersom bussarna slutade gå då (typiskt eftersom tåget är dubbelt så dyrt som bussen).

Jag blev bunden till tågtiderna, och valde under sommaren att åka in tidigt till jobbet för att kunna åka hem relativt tidigt. Alternativet var att börja senare och komma hem efter kl.18:30 varje dag… Så förra sommaren gick jag up kl. 04:00 på morgonen och hade mindre än en timme på mig hemma innan jag tog bussen till tågstationen. Jag tog 05:29-tåget till Eskilstuna och var på jobbet strax efter 06:00. Då kunde jag jobba mina åtta timmar och samtidigt vara hemma innan 17:00 – vilket var riktigt skönt!

Det som inte var skönt var värmen. Under sommaren fick jag bland annat uppleva inställda tåg och ersättningsbussar, att sitta på gångbron på Västerås tågstation och vänta på mitt tåg så tidigt på morgonen att jag bara såg en person till gå förbi samt att vara fast i ett tåg utan luftkonditionering i över en timme på grund av signalfel. Men jag tror att jag vande mig snabbt.

Det var ändå ganska skönt (eller jag vill inte använda ordet skönt, men det var väl ändå rätt okej) att åka hemifrån så tidigt. När jag cyklade till bussen kl. 04:50, när alla andra fortfarande låg och sov, var det riktigt ljust ute trots att det var så tidigt och en morgon träffade jag till och med en katt. Jag var lite tidigt till min buss så jag parkerade cykeln och satt och klappade den.

Jag lyssnade på Lana Del Ray när jag satt på tåget eller så läste jag någon bok. Det var ändå ganska behagligt att jobba i en annan stad – när arbetsdagen var över gick jag till tågstationen, åkte hem och lämnade jobbet bakom mig i en helt annan stad. Jag fick ingen semester under den tiden jag jobbade på Skatteverket men jag tog tjänstledigt två dagar och försökte njuta av ledigheten i alla fall. Denna sommar är jag glad över att jag inte längre behöver gå upp kl. 04:00 och åka tåg till jobbet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *