Att vara spontan och flexibel som rutinälskare

Att vara spontan och flexibel som rutinälskare

Förra veckan blev det inget nytt blogginlägg eftersom jag var sjuk och nu när jag försöker komma tillbaka in i rutinerna så märker jag att det tar emot lite; det känns som att jag ligger efter med många saker. Jag brukar beskriva mig själv som en person som älskar rutiner och nu när jag har fått ett deltidsjobb utöver mitt frilansande så har mina vanliga rutiner förändrats lite. Jag har upptäckt att jag ändå kan vara ganska bra på att vara flexibel och spontan trots att jag håller hårt i mina gamla vanor.

Att vara spontan eller rutinälskare?

En fråga jag ofta fått under arbetsintervjuer är hur jag som är strukturerad och gillar att planera ser på ändrade situationer och förhållanden. Att vara flexibel och att hålla på rutiner ses tydligen lite som motsatser på en skala. Men det håller jag inte med.

För några år sedan så var jag till exempel på väg hem från mataffären och blev uppringd av ett företag som jag hade sökt jobb hos. – Kunde jag komma på intervju om två timmar? Javisst, kunde jag det, trots att jag hade andra (kanske inte lika viktiga) saker inplanerade; eftersom jag kan vara flexibel vid olika situationer.

Vi blir flexibla när det krävs av oss

För saken är den att man ibland tvingas att vara flexibel och spontan, även om det inte alltid kommer naturligt för vissa personer. För vi vill att saker ska lösa sig, att det ska gå bra, och ibland krävs det då att man släpper lite på sina planer.

Om det är något jag är duktig på så är det att planera. Men jag ser min planering och att göra-lista som förslag – allt är inte hugget i sten och måste kanske inte göras just när jag tänkt göra de. Det är viktigt att det finns rum för spontanitet. Och eftersom jag kan omprioritera när det krävs så finns det just det. Rutinmänniska med, istället för utan, en förmåga att vara spontan och flexibel.

Hur ser du på det här? Skulle du beskriva dig som en rutinälskare eller som en mer spontan person? Lämnar du rum för spontanitet i din planering? Hur lätt har du för att ändra dina planer?

2 reaktioner på ”Att vara spontan och flexibel som rutinälskare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *