Månadssammanfattning April 2018

Månadssammanfattning April 2018

Våren är här! April innebar ett litet smakprov till sommaren, och för min egen del – förkylning, flera lägenhetsvisningar samt ett nytt deltidsjobb med nya rutiner och människor att lära känna. Jag blickade även fram i kalendern och skissade på spännande ämnen att skriva mer om senare i vår.

Upplevelse av månaden

Värmen och ljuset har verkligen påverkat mitt humör till det bättre – äntligen fram med vårskorna! Nu när det blivit ljusare ute så kan jag äntligen sitta i dagsljus vid fönstret och sminka mig på morgonen istället för i skenet från en lampa. Värmen tycker jag dock inte lika mycket om. Jag vill helst inte att det ska bli så mycket varmare än vad det är nu, och därför är våren min favoritårstid med mer behagliga temperaturer än sommaren.

Månadens höjdpunkter

Det jag minns mest från april var att jag började jobba deltid på ett nytt jobb (samtidigt som jag fortsätter jobba i mitt företag) – vilket jag hintade lite om i min förra månadssammanfattning. Detta innebar också att jag nu började leta efter en hyreslägenhet på riktigt eftersom ekonomin äntligen stabiliserats lite. Totalt tre lägenhetsvisningar gick jag på – riktigt roligt! Denna månad slog jag också faktureringsrekord i företaget, vilket jag uppmärksammade på Instagram men ännu inte riktigt firat mer. Jag lade även upp min allra första story på Instagram, lite spontant sådär (och ganska mycket efter alla andra), men det var något jag känt att jag ville prova ett tag nu.

Månadens besvikelse

Kanske inte helt oväntat  så blev jag förkyld och hemma en dag från det nya jobbet (nytt jobb innebär att träffa många nya människor = bra recept för sjukdom). Jag är inte sjuk så ofta och det hela utvecklades ganska snabbt men efter mycket nässprayande, febernedsättande medicin och en dag nedbäddad i sängen så började jag känna mig mer som mig själv igen. Förkylningen resulterade dock till att det blev ett uppehåll med nya inlägg på bloggen två veckor i rad, något som inte hänt på länge. Nu när jag är frisk igen så upplever jag det svårt att komma tillbaka in i bloggrutinerna och känner fortfarande  av bristen på inspiration till att blogga.

Månadens planering

Ett nytt deltidsjobb innebar också att det var dags för nya rutiner. Men, visst, jag är en rutinmänniska, och tycker inte riktigt att det går att planera som jag gjort tidigare. Det tar sin tid att pendla till jobbet, och även om jag bara jobbar tre dagar i veckan så påverkar det min vecka mer än så. Jag har nu kombinerat deltidsjobb med min frilansverksamhet i en månad och märker att jag ofta sparar frilansjobbet till helgen när jag egentligen vill vara ledig. Det handlar väl om att skapa nya rutiner med lite mer händelsefyllda vardagar och jobbfria helger.

Månadens lärdomar

Det här med bristen på blogginspiration… Jag tror att det nog bara gäller att fortsätta framåt. Det kommer släppa så småningom, förmodligen fortare än jag tror, det gäller bara att inte stanna upp helt och fastna. Allt behöver inte bli perfekt, men jag vill inte heller producera nya blogginlägg ”bara för att” – det ska bli kvalitativt och intressant innehåll av det. Jag funderade på vilka ämnen som engagerar mig mest och som jag känner är lättast att skriva om och då släppte det. Jag har nu planerat in flera spännande inlägg senare i vår och början av sommaren som jag tror att ni kommer uppskatta, så håll utkik!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *