Dags för en utmaning – tre månader utan godis

En utmaning - Tre månader utan godis

Den första februari antar jag en personlig utmaning. En utmaning som ställer mitt självdiciplin på spel, en utmaning som jag ärligt talat tvivlar lite på att jag kommer klara av . Men det är en utmaning jag kommer anstränga mig så mycket som möjligt för att klara av. Jag ska genomgå tre månader utan godis.

Inget godis på 89 dagar

Jag ska utmana mig själv att inte äta godis på tre månader (vilket är 89 dagar) – från 1 februari till 30 april. Det kommer bli tufft och jag kommer vara helt ärlig med hur det går för mig under de här månaderna. När hälften av tiden har gått berättar jag hur det gått och i maj sammanfattar jag hela utmaningen – och har förhoppningsvis samlat på mig och tillämpat metoder för hur man kan bli av med godissuget, som jag då kan dela mig av till er.

Jag behöver den här utmaningen

Detta kanske inte låter så svårt, men för mig som äter godis varje helg och har gjort det i flera år, så kommer det kännas lite konstigt. Godis är något jag älskar, det finna många känslor förknippade med godis, och men det har inte varit hälsosamt i de mängder jag ätit det. Jag har svårt att äta det i lagom mängd, det blir ofta för mycket, och efter jag ätit det får jag dåligt samvete vilket kan vara ett tecken på att det är dags att nollställa allt. Jag kommer inte undvika godis för resten av mitt liv, men det är verkligen det här ska bli första steget mot att minska på det.

Dags att bli lite mer medveten och göra aktiva val

Jag har lyckats hålla tre månader utan godis tidigare, och den enda anledning till att jag började igen var för att det började kännas som en tävling att undvika det så länge som möjligt, vilket inte heller kan vara hälsosamt. Nu gäller det istället att göra ett aktivt val- att tacka nej till godis när jag faktiskt inte behöver det och fundera på om det verkligen är värt det. Det går att få fredagskänsla utan att äta godis som försvinner alldeles för fort. Det är dags att skapa nya vanor.

Är ni nyfikna på hur det går för mig, så fortsätt kika in på bloggen under våren. Känner ni själva att ni vill prova på det så kommentera gärna, vi kanske kan peppa varandra!

8 reaktioner på ”Dags för en utmaning – tre månader utan godis

 1. Beautiful Life skriver:

  Grattis till ditt beslut! Ska bli spännande att läsa om dina tips sen! Känner igen mig i det där att det är lätt att det blir lite för mycket… Just nu är jag inne i en period där jag äter ofta, var och varannan dag, men i lite mindre mängder, inte hetsätning. Men det varierar över tid. Ibland inget alls, ibland MASSOR, ibland småätande.

  Stort lycka till!

  /Anna

  • Caroline skriver:

   Vi är nog inte de enda som har svårt att hitta lagom – det blir lätt för mycket. Men ibland måste man få unna sig, eller hur? (fast inte för ofta…suck) =)

  • Caroline skriver:

   Hej på dig! Oj, hur orkar du =) ? Vad var det som fick dig att sluta äta de här sakerna? Att bli helt sockerfri tror jag kommer bli svårt (det finns ju socker i nästan allt), så jag börjar med att bara plocka bort godiset i tre månader. Mjölkfri kost (eller snarare laktosfri) kommer jag prova senare i vår/sommar.

  • Sanna Rosell skriver:

   Wow, vilken inspirationskälla du är Åsa! (Kul att hitta dig här också, hihi) Har du märkt några positiva förändringar sen du valde bort så många livsmedel?

 2. Sanna Rosell skriver:

  Hej Caroline! Jag blir så glad när jag läser om din utmaning – för jag har tänkt göra precis detsamma! Mitt mål var först 1 månad utan socker OCH mjölkprodukter då min mage inte mår bra av någotdera. Men varför inte tre månader när jag ändå är igång liksom? Känns som att vi ger våra kroppar en härlig vårstädning! Kommer följa dina framsteg och motgångar, och självklart dela med mig av mina! Peppar vi varandra blir det svåra nog lite lättare, så heja oss!!

  • Caroline skriver:

   Vilket sammanträffande! Jag har kört godisfria veckor lite då och då tidigare men nu kände jag att det var dags för en riktig utmaning. Det där med att prova utan mjölkprodukter kommer jag prova senare, runt maj/juni, för jag misstänker också att min mage mår bättre av det. Vad kul att vi kör det här nästan samtidigt =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *