Månadslista: Januari 2017

Månadslista januari 2017

Januari var månaden då jag satsade ännu mer på att vara aktiv i sociala medier och att länka till bloggen. Detta resulterade i att bloggen fick många kommentarer och nya följare i sociala medier. Jag tittade på tv-serien Sherlock, åt min sista chokladkaka innan min godisutmaning började och till sist tyckte jag att jag borde anstränga mig lite mer.

MÅNADENS HÖJDPUNKT

Månadens absoluta höjdpunkter har varit alla kommentarer som ramlat in till bloggen. Alltså, det här var precis vad mitt självförtroende behövde – jag har aldrig fått så många kommentarer på en månad som i januari! Det är verkligen jätteroligt att få respons från läsarna och att ha en dialog med er. Jag vill tacka Anna och Åsa och särskilt Sanna som varit generösa att läsa bloggen och kommenterat flitigt. Bloggen har även fått nya följare på Facebook och Instagram så det där målet att öka följarantalet under 2017 kanske inte blir så svårt att uppfylla?

MÅNADENS PROJEKT

En anledning till detta är förmodligen för att jag satsat ännu mer på att vara aktiv i sociala medier och att länka till bloggen. Jag har även kommit igång på allvar att kontakta företag jag gillar och vill göra samarbeten med samt tidningar som jag vill skriva för.

MÅNADENS FAIL

Månadens fail blev ett jobbuppdrag jag nästan anmälde mitt intresse för… tills jag fick se att ersättningen var 0,15 kr/ord. Branschrekommendationen är 1 kr/tecken (inte per ord!) – så även om detta uppdrag skulle ha gett mig erfarenhet så var det verkligen inte värt min tid. Bara för att man är  nybörjare behöver inte det betyda att man ska gå med på att låta sig utnyttjas!

MÅNADENS KULTUR

I januari har jag sett fjärde säsongen av den brittiska tv-serien Sherlock (som jag visserligen tycker har spårat ut men jag måste ju följa den ändå!) och filmen Le Weekend (som inte alls är en komedi vilket man kan tro av trailern – men som faktiskt då blev ännu bättre). Jag har även lyssnat på Regina Spektors låt The Light samt Casa av Jean-Michel Blais.

Månadens mat

Från och med februari ska jag utmana mig själv genom att undvika godis i tre månader, så i januari har jag verkligen njutit av att äta gott. Som vanligt så består Månadens mat av ett chokladtips: Marabou Premium French Nougat Mörk choklad. Den består till största delen av fransk nougat och smakar inte alls lika sött som en vanlig chokladkaka. En ny favorit!

MÅNADENS LÄRDOM

Jag har märkt att det är väldigt lätt att bli bekväm i sig själv och det man gör. Månadens lärdom är att jag alltid kommer känna att jag kan göra saker lite bättre – något som både kan vara positivt och negativt. Någon gång måste jag ju säga att det räcker, att det är lagom, men det är mer än ofta som jag måste påminna mig själv om att skärpa mig och anstränga mig lite bättre för att få det resultat jag vill ha.

Månadens favoritprodukt/tjänst

Visst är det något speciellt med att sitta inomhus och höra regnet smattra utanför? Nu har det inte regnat särskitl mycket i januari, men jag ändå lyckats lyssna på regn, via sajten Rainy Mood – ett tips för alla som gillar ljudet av regn. Månadens favoritprodukt har varit en flytande handtvål av Gunry som doftar äpple och kanel – det måste nästan vara världens godaste doft!

MÅNADENS LÄNKKÄRLEK

Influencers of Sweden: Så gör du en redaktionell kalender för ditt innehåll

Louise har skrivt ett inlägg om hur man kan skapa en innehållsplanering för sina olika kanaler. Det finns i princip bara fördelar av att strukturera och planera sitt innehåll – både för läsaren men även för kreaktören.

Underbara Clara: Bara dra på. Stanna inte

Clara har skrivit om hemligheten med att lyckas med något – att fortsätta även när det går dåligt. Det gäller att inte stanna utan att fortsätta kämpa för till slut kommer man framåt.

MÅNADENS MEST BESÖKTA INLÄGG

1. Dags för en utmaning: Tre månader utan godis
2. Prylar för det perfekta hemmakontoret
3. Månadslista: December 2016

4 reaktioner på ”Månadslista: Januari 2017

 1. Sanna Rosell skriver:

  Tack för fina ord Caroline! Det är svårt att INTE läsa titt som tätt här, hoppas på nya inlägg och kommentera på dina reflektioner – en mycket läsvärd blogg helt enkelt! Sug åt dig av alla komplimanger, ökade följarantal och fler gillanden – för det är du ju värd.

  Hur kändes det att äta din ”sista” chokladkaka? Jag tyckte min sista, för tre månader iallfall, var rättså… äcklig. Inte motbjudande, men det var som att tanken på att skippa sötsaker redan hade slagit rot i hjärnan och spridit sig till smaklökarna. Så dagen efter var det nemas problemas att inte ens fundera på chokladbiten som jag alltid brukar ha till kaffet. Hur har det gått för dig dessa dagar?

  • Caroline skriver:

   Det var likadant för mig; den sista chokladkakan var inte lika god som vanligt. Då var jag egentligen inte ens sötsugen – jag åt bara för att jag visste att det skulle bli den sista på ett tag. Nu har det bara gått två dagar, men jag har inte känt något sug efter godis än så länge.

 2. Beautiful Life skriver:

  Men oj! Åh! Här glider en in och hittar sitt eget namn i ett inlägg <3 <3 <3 Fniss! Tack och bock för omnämnandet och tack för att du har en så läsvärd blogg! 😀 😀

  Har faktiskt knåpat ihop en egen liten månadssammanfattning också för januari som kommer upp imorgon 🙂 Blev så inspirerad av alla er andra så slog till jag också!

  /Anna

  • Caroline skriver:

   Åh, tack för de fina orden! Jag ser de här månadssammanfattningarna som en chans att reflektera och faktiskt tänka efter vad som har hänt – mest för min egen skull men det kan ju vara intressant för läsarna också. Nu ska jag in och kika på ditt inlägg 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *