Därför bör du fira framgångar – stora som små

Därför bör du fira dina framgångar - stora som små

Något jag som företagare försöker göra ofta är att fira framgångar och att använda belöningar som en motivationsfaktor. I början av februari hade jag till exempel deadline för ett uppdrag som innebar att skriva ett flertal texter. När jag skickade in texterna till kunden så var det dags att fira så jag köpte en present til mig själv. Det är viktigt att fira och uppmärksamma ens insatser, det tycker jag, och att inte vänta med att fira tills det inte längre känns speciellt.

Ge dig själv lite (eller mycket) cred

Nu arbetar jag helt själv i mitt företag vilket gör det lite svårt att göra en high five eller överraska mig själv med en god fika. Hade jag haft kollegor hade vi firat tillsammans, men i nuläget är det jag som måste ta initiativet. Det är därför det är så viktigt att faktiskt göra det. För generellt sett tror jag att vi är ganska bra på att sätta upp mål att arbeta mot, men vad händer när vi klarat dessa mål?

Stora som små framgångar – genom att uppmärksamma det vi gör ger vi oss cred för vår insats. Jag tror att vi kan vara ganska dåliga på att fira våra framgångar – vi sätter ständigt upp nya mål och glömmer bort att ge oss själva cred för det vi lyckas med. Ge dig själv cred för allt du lyckas med, för sen är det dags att sätta upp nya mål att jaga.

Firandet blir en motivationsfaktor

Tänk efter lite nu; vi fastnar ofta i ett negativt tankesätt när vi möter motgångar och det under en lång tid, eller hur? Vad skulle hända om vi istället skulle fira våra framgångar under lika lång tid?

Genom att belöna dig själv och fira så kommer du också tydligare ihåg vad du åstadkommit. Medans vi ständigt sätter nya mål och jobbar mot allt större utmaningar kan det ju annars vara lätt hänt att glömma bort det vi redan gjort och varit med om.

Hur och var spelar ingen roll, men glöm inte bort att göra det

När det gäller att fira och belöna sig själv så bör fokus kanske inte vara på resultatet. Du vill fira din insats – inte vad den resulterade till. Misslyckanden går ofta att vända till nyttiga lärdomar. Hur du ska fira din insats är det bara du som vet. Jag personligen brukar fira genom att ta en promenad ut i skogen (det har blivit lite av en vana), att ta en ordentlig sovmorgon, baka något gott ller göra något annat som jag inte gör så ofta. Jag har en lista på olika slags belöningar och sätt att fira, som jag sparar för lite mer speciella tillfällen.

En påminnelse till dig

Jag vill med det här inlägget skicka en påminnelse till dig; din insats (oavsett vad det är) är viktig och glöm inte att fira att du genomfört den! Nu är jag nyfiken på hur du firade du din senaste framgång? Har du några förslag på sätt man kan fira och uppmärksamma mer?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *