Månadssammanfattning Februari 2018

Månadssammanfattning Februari 2018

Februari var en sådan där tråkig månad; det var varken vinter eller vår. Medans jag njöt av solen som faktiskt kom fram några dagar så åkte jag på ett jobbmöte i Strängnäs, kastade järntabletter i sopen, tvingade mig själv att gå upp tidigare på morgonen för att jobba, tränade sällan och åt alldeles för dåligt. Hur var er februari?

Upplevelse av månaden

Februari kändes som en transportsträcka till våren. Det var en ganska tråkig månad, som höll fast i vintern men ändå bjöd oss på några riktiga soliga dagar. De där riktigt kalla och soliga dagarna kändes det lite konstigt att gå ut på promenad väl påklädd med mössa och vantar – och samtidigt solglasögon. Men det betyder att vi nu närmar oss våren – min favorimånad.

Månadens höjdpunkter

I februari publicerade jag den första månadssammanfattningen i den nya formatet. Nu spretar ämnena inte lika mycket som tidigare, utan jag fokuserar på personlig uteckling och vilka lärdomar jag tar med mig månadsvis. Några andra saker jag minns när jag tänker tillbaka på februari är att jag gick på ytterligare en lägenhetsvisning, åkte till Strängnäs i ett jobbmöte och fotade och publicerade några bilder till Instagram som jag blev riktigt nöjd över.

Månadens besvikelse

Alltså, jag trodde vi närmade oss våren, men det tyckte tydligen inte vädergudarna. Den där snön och kylan… jag är inget stort fan av det, direkt. Jag bestämde mig också, en gång för alla, att inte fortsätta äta järntabletterna jag får efter jag lämnat blod. Jag har nämligen vid flera tillfällen mått riktigt illa och kräkts av de, så hädanefter håller jag mig till de lite svagare Blutsaft-tabletterna. Och kanske beror det på att jag känt mig lite oinspirerad för att skriva engagerande inlägg, men av någon anledning så har räckvidden på uppdateringarna på bloggens Facebook-sida minskat, vilket känns tråkigt.

Månadens planering

Jag har provat att gå upp tidigare några dagar för att sitta och jobba ifred på morgonen. Men det är svårt för jag föredrar att gå upp lite senare, runt halv åtta-åtta, och gillar inte att tvinga mig själv att gå upp tidigare. Är jag kanske ingen morgonmänniska, som jag går runt och säger att jag är? Det är även så att jag har flera projekt på gång samtidigt som inte blivit gjorda – de hänger med mig vecka efter vecka. Det vore skönt att bara sätta sig och ta tag i de, och jag misstänker att de kommer vara avklarade snabbare än jag tror, men det är just det där att faktiskt sätta igång som är lite jobbigt.

Månadens lärdomar

Lärdomarna från februari är att den fysiska hälsan påverkan den psykiska. Jag tränar inte alls nu, någon promenad här och där, men annars – ingenting. Sedan äter jag mycket godis och socker. Förra året vid den här tiden satte jag en utmaning; tre månader utan godis som jag lyckades hålla! Men jag vill inte förbjuda mig saker för då blir det som en tävling i hur länge jag kan hålla mig utan och det är inte heller hälsosamt. Men jag tänker att mer rörelse och träning i vardagen kan inspirera mig till att äta bättre och genom att äta mellanmål både på för- och eftermiddagen (vilket jag är riktigt dålig på) så håller jag blodsockret och humöret i schack.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *