Månadssammanfattning Januari 2018

Månadssammanfattning Januari 2018 carolinewm.se

Ett nytt år och dags för ett nytt inlägg med en månadssammanfattning. Jag har lagt upp sådana här inlägg på bloggen sedan sommaren 2016, där jag bland annat sammanfattar hur månaden varit och vilka lärdomar jag tagit med mig. Nu känner jag att det är dags att göra om dessa lite med nya rubriker, baserat på inlägget där jag tipsar om hur man kan göra en egen månadssammanfattning. Så om du är nyfiken på hur jag upplevde januari, fortsätt läs hela inlägget!

Upplevelse av månaden

Januari var en ganska omväxlande månad, trots att jag inte hade en enda sak inplanerad i kalendern innan. Det började lugnt men tog fart ganska snabbt med ett nytt omfattande och riktigt lärorikt uppdrag som var det jag fokuserade mest på under resten av månaden.

Månadens höjdpunkter

Det finns tre saker jag minns särskilt väl när jag tänker tillbaka på månaden. Först det stora uppdraget, som bestod av att skriva flera artiklar baserade på intervjuer. Arbetet gick riktigt bra och det var första gången jag arbetade parallellt med flera artiklar till samma uppdragsgivare. Mitt inlägg om årssammanfattningen fick bra respons vilket var roligt eftersom jag blev riktigt nöjd med de och till sist så fyllde bloggen 5 år vid månadsskiftet, vilket jag uppmärksammade i ett blogginlägg.

Månadens besvikelse

Jag har varit egenföretagare i 1,5 år nu men eftersom jag inte kan plocka ut någon lön än så letar jag efter ett annat jobb samtidigt. I januari hade jag några jobbintervjuer, bland annat för ett jobb som jag känner kan vara perfekt för mig. Men det är svårt när man velar så här mellan flera jobb samtidigt; ska man våga tacka nej till ett och hoppas att gå vidare i processen till de andra?

Månadens planering

Mina planeringar fortsätter fungera bra men jag ser de mer och mer som förslag istället för en planering hugget i sten. Det kan ju hända saker som gör att planeringen måste skrivas om, vilket också är en av anledningarna till att jag börjat fokusera på en dag i taget. På kvällen sätter jag mig ner och tittar hur nästa dag ser ut och så skriver jag en att göra-lista specifikt för den dagen. Jag har även börjat fundera på hur lång tid sakerna på listan kan ta att genomföra – detta gör att jag inte skriver upp orimligt många saker på listan, saker jag kanske inte kommer hinna med.

Månadens lärdomar

Eftersom jag haft flera pågående uppdrag i januari samtidigt som jag skrivit på bloggen och uppdaterat i sociala medier så har jag insett att det här med tid, det blir det man gör det till. Jag anpassar mitt skrivande till tiden jag har på mig och, om det går som det ska, så tar det inte riktigt så lång tid som jag tror. Jag försöker skriva massor när jag kommit in i ett flow, till exempel förbereda flera blogginlägg på samma dag, vilket innebär att jag ligger före i planeringen – något som alltid är positivt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *