En av de stora fördelarna med att arbeta hemifrån – att jobba var du vill

variera arbetsmiljö - att jobba från sängen

En av anledningarna till att jag startade eget var att jag ville bestämma mer själv när, var och hur jag vill jobba. Tänk att slippa väckarklockan och vakna upp när du vill, att gå runt i pyjamas hela dagen eller till och med ta med sig datorn till sängen och arbeta där? Detta var exakt vad jag gjorde igår.

Trots att jag numera är min egen chef känner jag mig ibland tvungen att gå upp tidigt på morgonen – för det gör ju alla andra. Men alla andra har inte mitt jobb. Så jag har bestämt mig för att gå upp när jag vill på morgonen, det blir oftast mellan halv åtta och nio. I fredags tog jag en sovmorgon till strax efter åtta. Jag gick sedan upp och fixade frukosten som jag tog med tillbaka till sovrummet. Sedan startade jag igång datorn, satte mig i sängen och började jobba.

På sängbordet låg de saker jag behövde ha nära till hands – en skrivbok (som jag köpte på Paperchase när jag var i Edinburgh; ett hett tips för oss som älskar kontorsmaterial), en penna och mitt favoritdoftljus som jag senare tände för att skapa en mysig stämning – något jag alltid gör på fredagar.

variera sin arbetsmiljö - att arbeta från sängen

Visst är det viktigt att kunna arbeta där man trivs som bäst? En del trivs i öppna kontors­landskap medans andra föredrar att arbeta mer avskilt. En sak jag tror starkt på är att variera sin arbetsmiljö regelbundet.

Jag har provat att sitta på ett café en förmiddag men det var verkligen inget för mig; bakgrundsmusiken var för hög, wifi för segt, bordet för högt och jag blev distraherad av folk som sprang in och ut. Det kan inte vara nyttigt att sitta vid skrivbordet hela dagarna så jag försöker variera arbetsmiljö lite då och då. Ibland blir det istället köksbordet och i fredags blev det sängen.

Och det fungerade väldigt bra. När jag väl hade kopplat i laddaren till datorn, ätit upp frukosten och satt igång en bra spellista på Spotify så flöt arbetet på och jag fick mycket gjort. Skicka och svara på mejl, skissa på en sociala medier-strategi för företaget och bloggen, börja skriva på det här blogginlägget, uppdatera bloggens mediakit med aktuell statistik och fundera på en konkret aktivitetsplan för företaget.

Nu är jag lite nyfiken på hur ni andra som arbetar hemifrån tänker kring det här. Var trivs ni bäst att jobba och hur ofta brukar ni variera arbetsmiljö? Har ni provat att sitta på ett café – beskriv då era upplevelser – och har ni andra tips på ställen man kan arbeta på?

4 reaktioner på ”En av de stora fördelarna med att arbeta hemifrån – att jobba var du vill

 1. Clara skriver:

  Vad mysigt det ser ut! Jag är en både-ock-person, vill jobba hemifrån ibland och jobba på kafén ibland. Beror på humör tror jag 🙂

  • Caroline skriver:

   Ja, det var riktigt mysigt! (och bekvämt =) ). Fördelen när man arbetar någon annanstans är väl att man faktiskt fokuserar på jobbet; hemma blir det ofta så att man hittar andra saker att göra istället.

 2. Mia Bergvall skriver:

  Åh vad härligt det ser ut!
  Jag pluggar för tillfället och gillar verkligen friheten i att inte ha så mycket tider att passa. Jag pluggar helst på hemmakontoret, vid köksbordet, i lugna delar av skolan eller på ett café om jag pluggar ensam. Tillsammans med andra föredrar jag skolans café. Skulle jag plugga i sängen skulle jag nog inte få så mycket gjort, behöver göra mig i ordning och verkligen komma i pluggmode.

  Nu vet jag inte vad du pluggat på för café men jag skulle rekommendera ett lugnare café och undvika lunchrushen om du vill ha det lite lugnare. Jag kan verkligen bara plugga på enstaka café där det är lugnt och inte alltför mycket folk och ljud.

  • Caroline skriver:

   Jag satt på Espresso House och jobbade, egentligen bara för att jag samtidigt ville passa på att köpa deras frapino som är så god, men det finns så klart lugnare cafeér att sitta vid. Vanligtsvis sitter jag vid skrivbordet och jobbar men jag tror att köksbordet får bli en alternativ plats framöver.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *