Månadslista: April 2017

Månadslista April 2017

Jämfört med mars så var april en ganska lugn men ändå väl behövd månad. Nu har våren ankommit på allvar, jag har deklarerat mitt företag för första gången, ätit mycket god glass, tittat på filmen La La Land och fattat lite beslut för att nu börja arbetet med att förverkliga dem.

MÅNADENS HÖJDPUNKT

I april hade vi verkligen några dagar då det kändes som vår. Jag cyklade för första gången, visserligen bara till bussen, men ändå, det är ett riktigt vårtecken. Och numera är det solglasögonen som jag tar fram när jag ska ut, istället för handskarna som i vintras.

Månadens projekt

Jag har fortsatt funderat på saker som länge har legat i bakhuvudet och krävt min uppmärksamhet. Äntligen har jag fattat lite beslut och nu börjar arbetet med att förverkliga dem. Det handlade om hurvida jag ska satsa helhjärtat på företaget (och eventuellt hitta ett deltidsjobb att ha samtidigt) eller istället skaffa ett ”riktigt” tillsvidarejobb. Men jag har lyssnat på magkänslan och tror att jag är på rätt väg.

MÅNADENS seger

Jag gick på Skatteverkets informationsmöte om hur jag deklarerar mitt företag, och några dagar senare så skickade jag in deklarationen (med lite hjälp av någon som kan sånt bättre)! Det kanske inte låter som något speciellt men det var stort för mig.

Månadens mat

April var den sista månaden i min tre månaders långa utmaning utan godis. Istället för godis på fredags- och lördagskvällarna så har jag bakat något gott, ätit chips eller glass istället. Och några glassorter som jag har älskat särskilt mycket har varit Ben & Jerry’s Half Baked samt deras nya serie Topped. Synd bara att de är så dyra, så man får passa på att köpa dem när det är extrapris…

MÅNADENS KULTUR

Jag gillar egentligen inte musikalfilmer så mycket, men i april såg jag La La Land som faktiskt var bättre än vad jag först trodde. Jag gillade inte att karaktärerna helt plötsligt brast ut i sång, det känns lite onaturligt, men en del av låtarna var riktigt bra, särskilt City of Stars och The Fool Who Dream. Till slut hittade jag också en bra spellista på Spotify som heter Have a Great Day som är fullproppad med tidslösa låtar som får dig på gott humör.

MÅNADENS LÄRDOM

Månadens lärdom är alltid svårast att fundera ut, så jag läste igenom de tidigare för att hitta lite inspiration. Då kom jag på att jag redan i augusti 2016, precis innan jag startade mitt företag, bestämde mig för att sluta leta efter heltidsanställningar, eftersom jag ville jobba med företaget så mycket som möjligt. Och där var svaret på de frågor jag har funderat på nu i månader. Det är dags att fortsätta göra det jag ville göra från början. Tänk, jag hade nästan glömt bort det lite.

Månadens favoritprodukt/tjänst

Jag upptäckte två nya produkter under april månad. Först en ansiktskräm från The Body Shop, i serien Vitamin E. Äntligen har jag hittat en kräm som för en gångs skull inte lämnar mitt ansikte glansigt efter jag använt den. Jag hittade även ett litet prov på parfymen Love Story från Chloe i en byrålåda hemma och den luktar riktigt gott, så där lagom blommigt vilket är perfekt till våren. Den här kommer jag garanterat köpa en större flaska av men jag ska försöka göra slut på lite andra parfymer först.

MÅNADENS LÄNKKÄRLEK

Hildas – VARFÖR RÄCKER TIDEN ALDRIG TILL?

Sofia, som driver bloggen Hildas, fortsätter producera det ena tänkvärda inlägget efter det andra. Just detta handlar om det här med att det har blivit en norm att tycka att det är positivt att ha mycket att göra, att man ska vara upptagen och vilja ha mer tid att göra det man egentligen vill göra. Sofia ger tips på hur vi kan aktivt välja vad vi gör med vår tid.

Linda & Linnea – Grundkurs i passiv inkomst med digitala produkter

Linnea Eriksson, som bland annat driver Facebook-gruppen Frihetsprenörer, och Linda Hernestål da Silva, som hjälper företagare att blogga, har tillsammans pratat om passiv inkomst och att sälja en digital produkt. I tre livesändningar förklarar de hur det här med passiv inkomst fungerar, de ger tips och delar med sig av sin kunskap.

Bossbloggen – Ser du glastaket?

Clara, som driver en blogg om ledarskap (och som jag också träffade på The Influencer Convention), har skrivit en bra krönika om det där berömda glastaket i arbetslivet och varför vissa inte kan se det. För det finns där men det är tydligen inte lika synligt för alla människor.

MÅNADENS MEST BESÖKTA INLÄGG

1. The Influencer Convention 2017 – två dagar om influencer marketing
2. Månadslista: Mars 2017
3. Ett frukostmöte med andra företagare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *