Månadslista: Mars 2017

Månadslista mars 2017

Mars var en riktigt händelserik månad för mig. Det var många saker som var inplanerade sedan långt tillbaka och jag hann inte riktigt känna efter medans de hände – jag bara körde på. Det som stod ut var The Influencer Convention, en tvådagars konferens om influencer marketing samt resan till Edinburgh som jag gjorde tillsammans med min syster. Mars var också månaden då jag började bli osäker på min företagidé; vad jag egentligen vill och ska göra, varför jag vill göra det och hur jag ska komma framåt. Nu gäller det egentligen att tänka efter vad som känns rätt och bara köra på!

MÅNADENS HÖJDPUNKT

Mars började med att jag firade ett halvår som egenföretagare. Det är helt otroligt att det gått sex månader sedan jag satte mig ner och registrerade ett eget företag – det har gått så fort! Jag deltog på Frihetsprenörers SUMMIT, en slags företagsdag för entreprenörer som lever/vill leva livet i frihet på sina egna villkor. Det var verkligen jättespännande att få träffa andra entreprenörer som jag innan bara pratat med på nätet.

Det kändes också som en bra uppvärmning för The Influencer Convention, Sveriges största konferens om influencer marketing, som jag deltog på nu i fredags och lördags. Men precis innan dett åkte jag och syrran iväg till Edinburgh i fyra dagar för lite turistande och shopping. Vi hade verkligen tur med vädret – det var vår och strålande sol – och hela resan uppfyllde mina förväntningar. Detta var min allra första utlandsresa men absolut inte den sista!

Månadens projekt

Jag har funderat väldigt mycket på mitt företag; vad som är syftet med det, vad jag egentligen ska och vill göra, om jag ska kombinera det med en vanlig anställning eller satsa ännu mer på företaget för att kunna ha det som min huvudsakliga inkomstkälla. Det handlar om lite tankar som dykt upp efter att ha träffat många inspirerande (och motiverande) människor – många som lever det liv jag vill ha – vilket också gör att det känns som att jag har så långt kvar tills jag är där. Än har jag egentligen inte fattat några stora beslut, men det kommer…

MÅNADENS seger

När Influencers of Sweden (som då hette Better Bloggers) hade sin första konferens 2016 så bestämde jag mig för att gå på den nästa år, alltså den som hölls nu i fredags och lördags. Därför blev jag lite besviken när jag såg att The Influencer Convention nu skulle hållas på Grand Hotel i Saltsjöbaden. Jag, som egentligen inte rör mig i Stockholm så mycket, känner mig knappt bekväm med att åka tåg till Stockholm C, ännu mindre med att behöva byta buss och tåg ut till Saltsjöbaden. Men det löste sig ju galant genom att jag fick kontakt med och bilade till Stockholm tillsammans med några trevliga tjejer (Caroline, Clara, Elin och Kerstin) från Örebro. Så jag är riktigt stolt över att jag faktiskt åkte dit – trots att jag först tvekade lite.

Månadens mat

Det senaste året har jag blivit värsta tedrickaren och jag har upptäckt många nya favoriter. Jag har länge hållt mig till Liptons jordgubbste men nu är det Friggs Mynta & Nässlor som gäller. Det är ett örtte som är koffeinfritt vilket betyder att det passar perfekt för kvällsmålet.

MÅNADENS KULTUR

Månadens kultur blir en bok och en film. Boken Lugna ner dig! En mindfulnessguide för den förvirrade handlar om mindfulness och var riktigt rolig och intressant att läsa. Filmen Sophie and the Rinsing Sun var spännande att se och inte så lik de flesta andra filmer; sättet den var filmad på gör att det verkligen känns som att man är med huvudpersonerna i Södern i USA på 40-talet.

MÅNADENS LÄRDOM

Genom att aktivt välja hur mycket du vill berätta om dig själv och vilka adjektiv du ska använda för att beskriva dig själv när du träffar andra människor så styr du redan ganska mycket hur de kommer uppfatta dig. Det handlar lite om hur du ser på dig själv också. Det är lätt att se ner på sig själv och att använda negativt laddade ord när man pratar om sig själv, särskilt om man är ganska osäker. Egentligen så är vi ofta bättre än vad vi själva tycker men det är ibland svårt att komma ihåg – särskilt när vi jämför oss med andra.

Månadens favoritprodukt/tjänst

I mars lyssnade jag mycket på olika poddar. Favoriterna har varit Digitalsnack, där det pratas om nyheter i den digitala världen, samt Ångestpodden, som drivs av två tjejer som diskuterar psykisk hälsa. De besökte Västerås i mitten av mars – jag och min syster gick på föreläsningen där de bland annat förklarade varför det behövs pratas mer om just detta ämne.

MÅNADENS LÄNKKÄRLEK

Teknifik: Instagram – alla dolda funktioner och hacks du borde känna till

Elin på Teknifik (som jag fortfarande inte riktigt kan förstå att jag har träffat!) har skapat den ultimata guiden över alla tips och tricks du bör känna till om Instagram. Det handlar om funirliga knep och funktioner som i alla fall fick mig att inse hur lite jag faktiskt kan Instagram.

Oh So Sensitive: Design Your Dream Job – The highly sensitive creative’s guide to becoming their own boss

Louise har äntligen släppt sin bok, en slags ”karriärmanual för kreativa introverta och högkänsliga rebeller.” Den är fylld av berättelser, intruktioner och uppgifter för att hjälpa dig att skaffa dig det liv du vill ha.

MÅNADENS MEST BESÖKTA INLÄGG

1. Månadslista: Februari 2017
2. Att inse att nätverkande nog inte är min grej men att göra det ändå
3. Att nischa sig eller inte nischa sig – det är frågan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *