Månadslista: Februari 2017

Månadslista februari 2017

I februari bokade jag hotell och flygbiljetter till Edinburgh, fick en krönika publicerad, ökade följarantalet på bloggens Facebook-sida med 300% samt läste en bra bok av en Youtuber.

MÅNADENS HÖJDPUNKT

I februari bokade jag och min syster äntligen hotell i och flygbiljetter till Edinburgh. Vi har pratat om detta ända sedan i höstas och nu är det bokat. I slutet av mars åker vi och vi stannar i fyra heldagar – det ska bli riktigt roligt! Den fjortonde februari fick jag en krönika publicerad på bloggportalen Devote. Krönikan var egentligen färdigskriven långt innan det men eftersom jag tyckte att den skulle passa perfekt för Devote kring Alla hjärtans dag så kontaktade jag dem – och det visade sig att de gillade den!

MÅNADENS FAIL

När man har WordPress så kan det vara klokt att kopiera själva koderna för utseendet och layouten – detta har jag nu lärt mig. Jag har ett så kallat child theme från temat jag valt (vilket betyder att det skapas en kopia av temat, och när temat uppdateras så återställs inga förändringar), och när tillägget som skapar child themes skulle uppdateras så insåg inte jag att alla ändringar jag gjort i koden skulle försvinna. Så helt plötsligt såg bloggen lite konstig ut. Numera kommer jag alltid säkerhetskopiera koderna innan jag uppdaterat något mer tillägg. Nu har jag lagt tillbaka koderna som försvann och om ni tycker att bland annat rubrikerna fortfarande ser lite konstiga ut så testa att rensa cookies i webbläsaren så borde det lösa sig.

MÅNADENS seger

Jag har nu klarat av en månad utan godis och det går riktigt bra. Nu är det bara två månader kvar på min utmaning och jag tror att jag kommer klara av detta galant. I mitten av månaden fick vi några riktigt soliga dagar som nästan fick mig att vilja plocka fram vårkappan. Men det var -6 grader ute, så det var alldeles för tidigt. Till sist har bloggen lyckats öka följarantalet på Facebook med 300% – något som är riktigt spännande och läskigt på samma gång! Hej, alla nya följare!

MÅNADENS KULTUR

I januari läste jag en bok, Bloom, som är skriven av Youtube-profilen Estée Lalonde. Det var riktigt intressant att läsa om sådant hon inte pratat så mycket om i sina videos; hur det faktiskt var att lämna familjen i Kanada för att flytta ihop med pojkvännen Aslan i Storbritannien samt hur man självförtroendet kan svikta när man har över en miljon följare på Youtube.

Jag har även tittat på serien The Astrounats Wifes Club på ViaPlay. I serien får man följa fruarna och familjerna till de första männen som USA skickade upp i rymden. Serien var sådär lagom amerikansk men jag gillade de första avsnitten mest – de sista avsnitten började bli alltmer som en blandning av Mad Men och Desperate Housewives.

MÅNADENS LÄRDOM

Att vara ute i god tid är något jag lärt mig är väldigt viktigt som egenföretagare. Jag tycker att jag är duktig på det annars också, men jag har fått intrycket att man som egenföretagare måste blicka extra långt fram för att kunna planera och strukturera jobbet. Och det känns lite svårt att börja fundera på sommaren redan innan det ens blivit vår. Men det är tydligen vad som krävs om man vill ha jobb lite längre fram – att  alltid ligga ett steg före…

MÅNADENS LÄNKKÄRLEK

Harlow, Sage, Indiana & Reese på Instagram

Det går verkligen inte undvika att dra lite på smilgroparna när bilder på de här hundarna dyker upp i Instagramflödet. Det handlar om hundar som trots sin storleksskillnad är bästa vänner och trivs bra tillsammans.

Hilda: MÅTTFULLHET – OM ATT BARA FÅ VARA LITE LAGOM IBLAND?

Hilda skriver klokt om det här med att vara lagom. Det är lätt att se världen i svart eller vitt men i själva verket så ligger det mesta där imellan någonstans. Man måste inte alltid bli bäst – känslan över att faktiskt duga, att nöjd med det man redan är, underskattas ofta.

Influencers of Sweden: Det ultimata inlägget om reklam i bloggar och annonsmärkning

Det är en felaktig uppfattning att så fort en bloggare nämner ett företag eller varumärke så är det reklam och att man då enligt marknadsföringslagen är skyldig att annonsmärka inlägg. I det här inlägget kan du läsa om vad som egentligen räknas som reklam, hur du identifierar den samt hur det ska märkas ut.

Emmas Vintage: Jag har konverterat. Till menskopp

Jag har följt Emmas blogg länge nu och uppskattar verkligen hennes språk. Detta inlägg, som är en liten slags berättelse om varför hon börjat använda menskopp, är en krönika med personligt språk och många roliga liknelser. Emma bjuder på sig själv och gör själva ämnet lite mindre allvarligt.

MÅNADENS MEST BESÖKTA INLÄGG

1. Det ultimata inlägget om veckoplanering – så här gör jag
2. Tre frukosttips för dig som saknar inspiration på morgonen
3. Så skapar jag fredagskänsla när arbetsveckan är över

4 reaktioner på ”Månadslista: Februari 2017

 1. Beautiful Life skriver:

  Och så en sista kommentar för idag, haha! Tack för påminnelsen om att det var dags att skriva en månadssammanfattning! Grymt bra med reflektion 😀

  /Anna

 2. Sanna skriver:

  Härligt att kunna sätta punkt för en givande månad och dessutom ha en så rolig framför en! Ser verkligen fram emot att läsa om din Edinburghresa så småningom!

  • Caroline skriver:

   Det är så jag ser de här månadslistorna; som ett sätt att reflektera och faktiskt inse att det hänt många saker – något man kanske annars lätt glömmer bort =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *