En och en halv månad utan godis – Hur går det?

1,5 månad utan godis - Hur går det?

Nu har halva tiden av min tre månaderslånga godisfria utmaning gått. Har ni läst bloggen ett tag så vet ni att jag har skapat en utmaning för mig själv om att inte äta godis (och speciellt inte choklad, som jag verkligen älskar) på tre månader. Sammanfattningsvis kan jag säga att allt går enligt planerna, men läs gärna hela inlägget för mer detaljer.

Till sista helgen i januari hade jag, som vanligt, köpt en chokladkaka att äta. Men om jag ska vara ärlig så njöt jag inte av den lika mycket som jag brukar. Jag tvingade i mig den, eftersom det skulle vara det sista i godisväg jag skulle äta på länge, men egentligen var jag inte ens sugen… Konstigt.

Godissuget har försvunnit helt

Vi har haft lite choklad hemma, trots mitt förbud, vilket har betytt att jag när som helst skulle kunna ha tagit lite. Men det har jag inte gjort för jag har inte varit sugen. Godis­suget kommer inte heller fram när vi går förbi godishyllan i mataffären. Tidigare hade jag som vana att alltid köpa lite godis till helgen, men det slutade ofta med att jag började äta på det redan på torsdagen när vi kom hem från affären. Däremot har jag nu köpt min favoritchoklad (det var extrapris och då måste man passa på) men jag sparar den tills de här tre månaderna utan godis är över.

Detta har jag ätit istället för godis

Det är på fredag- och lördagskvällarna som jag saknar godis lite. Så istället för godis har jag ätit glass och chips – men det är inte alls samma sak. Det är inte lika gott och därför äter jag inte lika mycket. Jag har även bakat macarons och kladdkaka men det räknar jag inte som godis. Godis är sådant man hittar på godishyllan i affären. Hade jag däremot bakat chokladtryfflar hemma så räknas det som godis eftersom man kan köpa chokladtryfflar på godishyllan i affären.

Så där, då! Nu har det gått halvvägs, och det går ju riktigt super. Jag har en liten misstanke om vad som faktiskt kan orsaka godissug och den verkar, enligt mina upplevelser så här långt, stämma. Jag kommer berätta mer om detta när alla tre månader har gått, i maj, så håll utkik!

2 reaktioner på ”En och en halv månad utan godis – Hur går det?

  1. Sanna skriver:

    Spännande utveckling redan efter bara 1,5 månader! Jag har också lite tappat ”intresset” för godis, speciellt choklad, men däremot fått galna cravings på ren kakao! Så då har fantasin fått sprudla fritt och smoothies, yoghurt, chiapuddingar och allt möjligt har pimpats med denna ljuvliga krydda (?). Läste att chokladsug (eller egentligen sug efter kakao) kan betyda magnesiumbrist i kroppen. Så när kroppen kallar, lystrar jag! Och kommunikationen har bara blivit tydligare ju längre jag håller mig borta från ”skräpchoklad”.

    • Caroline skriver:

      Det har funnit stunder då jag känt att det skulle varit trevligt med lite godis eftersom jag vet att det är gott, men då jag inte varit särskilt sugen har jag skippat det. Så fort min utmaning är över kommer jag dock tillåta mig att äta godis igen (för ärligt talat saknar jag det) – men inte i samma mängder som tidigare. Det där med magnesiumbrist har jag också hört, vet inte riktigt om det stämmer, men jag tror också att det är naturligt för oss kvinnor att bli sugna på just choklad en viss tid i månaden. Och då ska man ju inte förbjuda kroppen det den vill ha 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *