Månadslista: Augusti 2016

månadslista carolinewm.se augusti 2016

Augusti har varit en månad där mycket har hänt men också en månad då jag fått saker bekräftat för mig. Jag ska lita på min insikt och inte göra det som förväntas av mig om det inte känns rätt.

Månadens höjdpunkt

I början av månaden fyllde jag år och istället för att få åldersnoja, som jag fick förra året, blickade jag bakåt och kände mig konstigt nog ganska vuxen och erfaren och framför allt, stolt över de val jag gjort i livet. Min affärsplan blev granskad av en utomstående konsult och bedömare som blev imponerad – ”inte ens ett stavfel!” – vilket stärkte mitt självförtroende rejält. Nu gäller det att jag gör planen till verklighet. Ett steg framåt är att jag beställde visitkort – så konstigt att se mitt namn på ett visitkort, men det blev riktigt bra. Jag var även på två jobbintervjuer på samma vecka – något som aldrig hänt tidigare.

Månadens projekt

Att planera för företagsstarten har varit det stora projekten. När affärsplanen blev färdigskriven började jag formge företagets hemsida och fylla den med material. I samma veva fick jag visitkorten jag beställde och det enda som är kvar att göra nu är att faktiskt sätta mig ner och registrera företaget. Vilket ju blir lite som att äntligen springa i mål men samtidigt börja springa ett nytt lopp.

Månadens fail

Trots att jag gick på två jobbintervjuer på en och samma vecka så tvekade jag rejält över om jobben verkligen var rätt för mig. Jag kände mig kluven – jag borde tacka ja till dem om jag blir erbjuden, men jag vill nog egentligen inte… Till slut bestämde jag mig för att faktiskt satsa helt på företaget – vilket kan vara svårt om man har ett annat jobb samtidigt.

Månadens seger

I och med att jag nu är i slutet av processen i att starta eget så har jag bokat in mig på några möten med företag och nätverksträffar för att skapa nya kontakter. Det är läskigt men samtidigt spännande. Nu känns det verkligen som att allvaret börjar.

Månadens mat

Det har varit svårt med mat när det i perioder varit så varmt men något jag verkligen älskat under augusti är hemmagjorda chokladbollar med strössel. Genom att lägga i lite extra kakao och kaffe blev de riktigt goda. Chokladälskaren som jag är har jag även uppskattat Lindt Lindor Coconut – len kokoskräm i form av små kulor, omgiven av mjölkchoklad. Mums!

Månadens kultur

Jag har inte läst en enda roman under augusti men har däremot plöjt massor av böcker om företagande, entreprenörskap och frilansande. Det känns snart som att jag lånat varenda bok på de avdelningarna på biblioteket. Augusti var också den månad då jag upptäckte musiken av den brittiska sångerskan Birdy. Jag har gjort en lista på Spotify med mina favoritlåtar – den är just nu 4 timmar och 41 minuter lång…

Månadens lärdom

Något jag verkligen tar med mig från den här månaden är att jag inte medveten ska försätta mig i situationer som är jobbiga – att inte måla mig själv in i ett hörn. Ett tips till er andra – sök inte jobb ni faktiskt inte vill ha! Jag har också bestämt mig för att verkligen satsa på företaget (istället för att fortsätta leta efter ett heltidsjobb – vilket jag gjort under en lång tid utan framgång) och verkligen passa på med det nu när jag har låga kostnader.

Månadens favoritprodukt/tjänst

Efter att ha läst Louises inlägg om listverktyget Trello har jag börjat planera inlägg till bloggen på ett bättre sätt än tidigare – jag har till och med laddat hem Trellos app till mobilen och kan nu skriva in inläggsideér när jag till exempel sitter på bussen. En produkt jag gillat särskilt mycket är The Body Shops Shade Adjusting Drops, en vit vätska som ska blandas med foundation eller concealer för att göra den ljusare. Den fungerar riktigt bra och ett inlägg om produkten kommer så småningom på bloggen.

Månadens länkkärlek

Nestor Förlag – Tack alla småföretagare!

Att läsa Nestors hyllning till småföretagare i början av augusti peppade mig verkligen – det stärkte känslan över att det jag planerar för är rätt.

Lugnochfinbreven

Louise på bloggen Lugnochfin har skapat en emailklubb, en slags fortsättning på sin fantastiska blogg. Rekommenerar stort att ni går in och anmäler er till klubben!

Månadens mest besökta inlägg

Bloggens besökarantal sjönk rejält när jag lämnade min förra bloggportal och blev egen men det var förväntat. Jag har då försökt satsat på att dela bloggens innehåll via sociala medier. Månadens mest lästa inlägg delade jag både på Facebook, Instagram och LinkedIn – något som ju visade sig ge ett bra resultat.

1. Ett brev till mitt 16-åriga jag
2. Efter tre år med balsammetoden
3. Så rensar du garderoben effektivt inför hösten

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *