Nio tips på vad du kan ge en entreprenör i julklapp

Julklappstips till entreprenörer; Hörlurar, visitkorthållare, boken Få det gjort, ekologisk trätandborste, doftljus, handkräm, kontorsverktyg, fina pennor och en extern hårddisk

Det är inte ovanligt att entreprenörer och egenföretagare jobbar mycket. Jobbar du med något du gillar blir det ofta så, eller hur? Fast livet består ju inte bara av jobb. Så det många av oss önskar oss i julklapp är förmodligen ingen överraskning; mer tid. Men tid är, av uppenbar anledning, lite svårt att ge bort. Det du kan göra är att berätta för entreprenörer du känner att du stödjer de i sina arbeten – det är alltid välkommet. Men när det gäller mera konkreta julklappar så rekommenderar jag att du ger presenter som flyttar fokus från jobbet till fritid och på sätt ger illusionen av mer värdefull tid.

Bra hörlurar

Ett sätt att avskärma sig från omvärlden för att kunna koncentrera sig bättre på jobbet är att ha hörlurar på sig. En del jobbar också bättre när man lyssnar på musik. Hörlurar kan man också ha när man lyssnar på poddar eller gör annat utanför jobbet.
→ Mitt förslag

Visitkorthållare

Om du känner någon som har dålig koll på sina visitkort – då kan en visitkorthållare vara passande julklapp! Den ser professionell ut att ta fram, det blir enkelt att hålla ordning på visitkorten och de ligger skyddade utom räckhåll för exempelvis kaffespill.
→ Mitt förslag

En bok om vardagseffektivitet

Ett sätt att skapa illusionen av mer tid är att hitta nya vanor för bättre effektivitet. Det handlar om att prova sig fram för att hitta sätt som fungerar genom den så kallade GTD-metoden (Getting Thing Done). David Allen har skrivit en bok, Få det gjort, om just detta och du kan läsa min recension av boken HÄR.
→ Mitt förslag

Ekologisk tandborste i trä

Tandborsten med nedbrytbart skaft och mjuka nylonstrån är den perfekta presenten till den miljömedvetna entreprenören som även ser långsiktigt på munhygien. För varje såld Humble Brush doneras en tandborste eller motsvarande munvård till barn i nöd.
→ Mitt förslag

Trevliga doftljus

Förutom att sprida en god doft i rummet så skapar doftljus en mysig stämning – särskilt nu under vintern. Jag tänder mitt favoritljus med äppledoft för att komma in in bra känsla när det är dags att ta itu med de där riktiga surdegarna till arbetsuppgifter.
→ Mitt förslag

Återfuktande handkräm

Händerna blir lätt torra när man sitter vid framför datorn hela dagen. Så en handkräm som återfuktar länge, doftar gott och som ligger bra på bordet eller i väskan kan vara en perfekt present.
→ Mitt förslag

Kontorsverktyg

Häftapparat och hålslagare är sånt som måste finnas inom räckhåll. Känner du en entreprenör som alltid lånar dina verktyg så kan det kanske vara en bra idé att ge bort egna verktyg? Om det inte är så att du vill låna ut dina även i fortsättningen, det vill säga!
→ Mitt förslag

Finare pennor

Man kan aldrig ha för gott om pennor. Ibland får de egna fötter och försvinner, så pennor kan vara uppskattade presenter. Ger du bort riktigt fina pennor så lägger entreprenören du känner kanske de på hedersplatsen på skrivbordet och är extra försiktig om de.
→ Mitt förslag

Extern hårddisk

Till entreprenören som lever farligt och sällan säkerhetskopierar sina filer kan en extern hårddisk vara perfekt. Satsa på en snabb disk med mycket lagringsutrymme som backar upp filer automatiskt från datorn så sparas värdefull tid om datorn kraschar.
→ Mitt förslag

Fler saker som kan göra en entreprenör glad
Muggar med roliga motiv
En kalender eller någon slags planering att fylla i

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *