Månadslista: November 2017

Månadslista: November 2017

Årets sista månadssammanfattning, den för december bakas nämligen in tillsammans med årssammanfattningen i januari. November har varit en tråkig månad, inklämd mellan fina oktober och mysiga december – så på ett sätt är jag glad att den är över. I november fick jag fler jobbuppdrag samtidigt som jag sökte efter en fast tjänst, jag önskade att tiden kunde gå fortare samtidigt som jag ville pausa livet för att hinna ikapp, jag besökte en barndomsvän och insåg också att mina att göra-listor ibland kan göra det svårare istället för att underlätta för mig.

MÅNADENS HÖJDPUNKT

Månadens stora höjdpunkt var att jag fick fler återkommande jobbuppdrag, vilket är roligt!  Jag upplever det dock nu lite svårt att planera och strukturera upp mina dagar. Det administrativa jobbet går smidigt men att koncentrera sig på och känna sig inspirerad till skrivandet är svårt. En annan sak jag minns när jag tänker tillbaka på november var att jag träffade en barndomsvän jag inte sett på länge. Vi pratade och fikade länge och nu önskar jag att det inte dröjer lika länge tills vi ses nästa gång.

Månadens projekt

Det eviga jobbsökandet… Det tar liksom aldrig slut. Jag är inte arbetslös eftersom jag jobbar i mitt företag som drar in pengar, men inte tillräckligt för att jag ska kunna ha företaget som enda eller främsta inkomstkälla. Jag har sökt jobb i många år, lagt i en ännu högre växel nu under hösten och åkt både norr och söder ut för arbetsintervjuer – utan resultat. Det känns som att det inte finns något mer jag kan göra och ju längre tid som går desto mer inser jag att jag kanske inte ens vill ha ett vanligt jobb – utan istället vill fokusera på mitt företag.

Månadens fail

Att leva betyder att man har flera saker igång samtidigt; man ska äta nyttigt, träna regelbundet, jobba för att kunna utvecklas och köpa det man behöver med mera. Och just nu är jag inne i en period då jag verkligen satsar på att hitta ett fast jobb. För så fort jag får en regelbunden inkomst kan jag försöka få ordning på resten av livet. Så som det ser ut nu har träningen blivit lidande och det är kanske en orsak till att det känns så deppigt just nu. Att promenera oftare gick bra ett tag, tills det blev kallare, mörkare och inte lika roligt längre. Jag lägger träningen på is ett tag – det kommer finnas tid för det senare.

MÅNADENS KULTUR

På ViaPlay har jag börjat titta på dramaserien Ally McBeal, som har några år på nacken men som är riktigt underhållande, och på SVT Play har jag sett Hitlåtens historia som jag rekommenderar till alla musikintresserade.

MÅNADENS LÄRDOM

Jag är duktig på att göra planeringar och att skriva att göra-listor, det är liksom min grej. Att kunna blicka framåt och föreställa sig hur allt går enligt planerna (och gärna utan några svårighet). Men det blir inte alltid så. Jag har mina små projekt, mina nyårslöften och stora mål som jag jobbar med. Och jag är duktig på att dela upp sakerna i mindre uppgifter och delmål samt att uppmärksamma personliga framgångar. Varje uppgift på den dagliga att göra-listan ska föra mig närmare det liv jag vill leva.

Varje projekt eller sak har en deadline; oftast bestämd av olika omständigheter men ibland av mig själv – för mig själv. För annars blir projekten liggandes. Problemet med sakerna jag själv bestämmer över är att de skapar vissa förväntningar och stressar mig. Det är bra att vara strukturerad, kunna planera och få ut saker från hjärnan och ner på ett konkret papper. Men det får inte gå överstyr. Och gränsen däremellan är hårfin.

MÅNADENS LÄNKKÄRLEK

Jennifer Sandström – Vad ska man göra om man inte vet vad man vill göra

Att följa sin dröm – det låter väl lockande? Men om du är osäker på vad du egentligen drömmer om så kan det vara svårt att ta sig dig. Så Jennifer har skrivit ett inlägg med tips på hur du kan ta reda på vad din dröm är.

Slow Fasion – Ta betalt – 3 svar på tal när andra vill att du ska jobba gratis

Som egenföretagare måste du lära sig konsten att ta betalt. I början kan det vara lockande att gå ner i pris eller till och med göra saker gratis, men ge inte efter! Läs istället vad Johanna, som driver bloggen Slow Fashion, svarar när hon får frågan om att arbeta billigt eller gratis.

MÅNADENS MEST BESÖKTA INLÄGG

1. Månadslista: Oktober 2017
2. I ett annat liv
3. Dags att fokusera på pepp istället för depp

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *