Små förändringar för en tydligare nisch

Att göra små förändringar för en tydligare nisch - carolinewm.se

De senaste månaderna har det skett små förändringar på bloggen. Kategorierna och taggarna är nedskalade, arkivet uppsnyggat, de statiska sidorna är uppdaterade och en strategi för mina sociala medier-kanaler är skapad. Idag förklarar jag vad syftet med dessa förändringar är, så läs hela inlägget om du är nyfiken!

Bloggen förändras tillsammans med mig

Om det är något mina nio år som bloggare har lärt mig så är det att bloggare förändras. Självklart har bloggandet gett mig flera viktiga lärdomar men jag har upptäckt att i och med att personen bakom bloggen förändras och utvecklas så uppstår ofta behovet att även förändra bloggen och göra en tydligare nisch.

När jag startade eget företag i september förra året så kändes det därför naturligt att överge ämnen som varken jag gillade eller mina läsare läste för att istället börja skriva om entreprenörskap. Nu har jag också formulerat syftet med bloggen och vilka jag riktar mig till, HÄR kan du läsa detta.

Det här med att nischa sig

Jag har tidigare skrivit om det här med att nischa sin blogg/sitt företag, och jag rekommenderar alla att nischa sig. Genom att nischa mig så får jag så mycket mer kontroll över hur jag vill att bloggen ska uppfattas, om vilka ämnen jag kan skriva om och jag når en målgrupp som är intresserad av merparten av det jag skriver – istället för enstaka inlägg. Det underlättar alltså både för mig och för er, läsarna, när bloggen har en tydligare nisch.

Så här gjorde jag med arkivet

Jag hade inlägg på bloggen ända från när bloggen först startades för snart fem år sedan. Men då var bloggen inte densamma som den är idag. Inlägg som jag inte kände passade in i den nya nischen raderade jag helt enkelt. En del tog jag skärmdumpar på innan och en del gjorde jag istället privata av sentimentala skäl.

Det här med att radera gamla inlägg, uppdatera texten, byta ut foton – det är lite kontroversiellt i bloggvärlden. Men jag tycker att det är okej att göra det eftersom bloggen inte bara är ett slags arkiv utan även en portfolio av innehåll jag producerat; en portfolio som jag ska kunna känna mig stolt över. Och nu gör jag det.

Vad händer nu, då?

Framöver kan ni förvänta er ett inlägg i veckan, som det har blivit sedan i höstas. I december kommer jag bland annat ta upp ämnen som stress, att skapa mål för 2018 (istället för löften) och sedan kommer den obligatoriska årssammanfattingen efter nyår. I slutet av januari fyller dessutom bloggen hela 5 år, vilket borde uppmärksammas på något sätt, eller hur?

Som alltid så är ni välkomna att kommentera, följa bloggen i sociala medier, läsa mer om mina tjänster eller kontakta mig om ni har några frågor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *