Månadslista: Oktober 2017

Månadslista Oktober 2017

Nu när oktober är över, alldeles för fort enligt min mening, så har jag insett att det snart är dags för ett nytt år. Fast jag vill inte tänka för långt fram utan börjar med att sammanfatta oktober. Det var en månad då jag nätverkade och gick på olika möten, utvecklade bloggens Facebook-sida mer och fastnade för den nya tv-serien Vår tid är nu.

MÅNADENS HÖJDPUNKT

För mig så hände det ganska mycket som har med jobb att göra i oktober, både när det gäller jobbsökande men även uppdrag i företaget. Jag var bland annat på två olika jobbintervjuer i Eskilstuna, hade några telefonintervjuer och jobbade på med frilansuppdrag. I början av månaden tog jag en lång fika tillsammans med en annan egenföretagare, vilket gav mig energi och inspiration till att göra det jag faktiskt drömmer om. Jag träffade Angelica, som driver Vandringsbloggen, på ett frukostmöte för företagare och gick även på lägenhetsvisning.

Månadens projekt

I mitten av månaden fick jag ett jobbuppdrag med kort deadline av ett företag jag haft kontakt med tidigare. Jag producerade en text utifrån en intervju, och det som var lite krångligt med detta uppdrag var att texten skulle bli väldigt kort. Det är betydligt svårare att skriva kort än långt, märkte jag snabbt. Men det är ju bra att ha erfarenhet av båda, tänker jag.

Jag har även satsat på att utveckla bloggens Facebok-sida mer. Det vill säga att inte bara dela nya inlägg, utan även uppmärksamma äldre inlägg och göra vanliga uppdateringar för att skapa mer intressant innehåll.

Månadens fail

Som blodgivare tar jag järntabletter för att hålla järnnivån uppe och de har fungerat lite sisädår tillsammans med min redan känsliga mage. Men nu när jag äntligen trodde att jag hittat en slags tablett som fungerar så protesterade magen helt plötsligt i form av rejält illamående. Nu ska jag prova Blutsaft-tabletter istället – som sägs vara helt fri från biverkningar!

MÅNADENS seger

På samma frukostmöte för företagare som jag träffade Vandringsbloggen på så pratade jag med flera andra företagare som jag kände sedan tidigare. Det känns numera inte lika nervöst att mingla och träffa folk.

Nu när det blivit mörkt tidigare på kvällen och ljusare på morgonen så har jag försökt få in vanan att lägga mig senast kl. 22:00 på vardagskvällar. På så sätt vaknar jag tidigare och kan hinna med fler saker (till exempel att veckohandla kl. 07:30, när kön till kassan är i princip obefintllig).

MÅNADENS KULTUR

Jag har inte missat att titta på SVT:s nya satning, Vår tid är nu, och det tror jag inte jag varit ensam om. Sedan har jag även börjat lyssna på P3 Historia, ett riktigt intressant radioprogram om historia (nähä!).

MÅNADENS LÄRDOM

Jag har funderat mycket på vem jag blir nu när jag bestämt mig för att hitta ett jobb att ha samtidigt som jag driver mitt företag. Är jag fortfarande egenföretagare, även om jag kommer syssla med företaget i allt mindre grad? Just nu behöver jag en högre inomst än vad företaget drar in, så därför letar jag efter en anställning. Men jag vet samtidigt hur mycket mindre jag själv kommer få bestämma om till exempel arbetsplats och tider då. Så jag vet vad jag behöver just nu, men jag vill samtidigt inte riktigt det; men det kanske bara är så att jag inte hittat rätt jobb för mig än.

När jag kom på att jag inte längre blir särskilt nervös på jobbintervjuer, företagsmöten och att ringa samtal så har jag även funderat på om det är positivt eller negativt. Betyder detta att jag blivit mindre introvert?

MÅNADENS LÄNKKÄRLEK

Influencers of Sweden – Yoast SEO: tutorial för bloggare

Intresseorganisationen för influencers ger en tutorial för hur du kan komma igång med tillägget Yoast i WordPress, där du bland annat kan arbeta med sökmotoroptimering.

Jennifer Sandström – Hur ska man tänka kring SEO och blogginlägg i juletid?

Jennifer tipsar om saker du kan göra på din blogg när det gäller sökoptimering inför julen.

Dorro – Varför ett rött läppstift gör dig rakryggad

Dorotea har skrivit ett inlägg om vilken påverkan ett rött läppstift kan ha på självförtroendet. Jag har själv upplevt detta, fast jag väljer en lilavinröd nyans istället för klarrött.

MÅNADENS MEST BESÖKTA INLÄGG

1. Känner du dig också som en bluff ibland?
2. Gör din research innan du ser ner på någon annans jobb
3. Så skapar du en social media-strategi

4 reaktioner på ”Månadslista: Oktober 2017

    • Caroline skriver:

      Ja, visst är det? Risken finns att man glömmer bort mycket som har hänt om man inte dokumenterar det, och jag själv brukar faktiskt gå tillbaka och läsa de gamla inläggen. I januari kommer jag skriva en sammanfattning över hur 2017 har varit – håll utkik om du är nyfiken =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *