Tankar om framtiden

ikea
Bilderna i kollaget kommer från IKEA

Jag funderar väldigt mycket på det här med framtiden. Jag är 22 år och bor fortfarande hemma. Det känns helt okej men jag längtar verkligen tills jag flyttar hemifrån. Jag vill ha en helt egen lägenhet att inreda precis som jag vill att det ska se ut. Det enda som hindrar mig från att skaffa mig en lägenhet är att jag inte har ett jobb.

Inget arbete – inget att betala hyran med. Det är väldigt irriterande. Jag har varit inskriven hos Arbetsförmedlingen sedan i somras men det är först nu, sex månader senare, som jag får min första ersättning. Jag har sökt jobb aktivt under denna tid men enligt Arbetsförmedlingens regler har jag inte haft rätt till ersättning förrän nu. Det är först nu jag fått min första riktiga inkomst sedan studiebidraget. Jag planerar att spara varenda öre.

5 reaktioner på ”Tankar om framtiden

 1. Anonym skriver:

  Okej, det låter intressant! Hoppas det går bra för dig och att praktiken gör det enklare att få ett jobb! 🙂

 2. Anonym skriver:

  Själv har jag bara fransk balkong och ett enda fönster så inte mycket till växter tyvärr, så himla tråkigt! Vad skulle du vilja jobba med och vad är det för praktik?

  • Caroline skriver:

   Jag letar efter jobb som informatör, kommunikatör, webbredaktör, marknadsassistent osv. Informations-, kommunikation- och marknadsföringsbranschen med andra ord. Jag ska snart börja praktisera via Arbetsförmedlingen på kommunikationsavdelningen i Västerås Kommun. Det blir en kortare period, men det gör troligen att jag blir attraktivare på arbetsmarknaden (som nyexaminerad utan erfarenhet är det annars ganska svårt).

 3. Anonym skriver:

  Älskar balkongen och hallen! Kikade i katalogen hos en vän och kände att jag gärna haft en slant över till att inreda min lägenhet. (som jag nu haft i ett halvår men fortfarande inte köpt möbler….) Hoppas du får ett bra jobb snart!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *