Fyra goda glutenfria frukostar

fyra goda glutenfria frukostar

Jag försöker att äta glutenfritt till frukost så ofta det går och jag märker att min mage mår bättre av det. Att äta glutenfritt behöver inte betyda att maten ska ta längre tid att laga eller bli dyrare. Jag tycker också att jag, sedan jag började äta mer glutenfri frukost, har börjat variera maten mer – nu blir det inte längre en enkel mörgås till frukost. Det kan vara svårt att veta vad du ska hitta på om du inte kan eller vill äta gluten så jag vill tipsa om fyra glutenfria frukostar som jag gillar. De tar inte heller så lång tid att fixa ihop och mättar bra.

När du har lite mer tid att laga frukost – Bananpannkakor

glutenfri frukost - bananpannkakor med vaniljkvarg

Jag äter bananpannkakor minst två gånger i veckan. Då utgår jag från mitt grundrecept, men de blir sig aldrig lika. Ibland blir det bara fyra pannkakor för att andra gånger bli sju stycken, ibland smaksätter jag med kanel och andra gånger med vaniljsocker, ibland häller jag ner chia- och sesamfrön för att andra gånger nöja mig med havregryn. Det som dock är samma varje gång är att jag äter det med banan och kvarg eller naturell vaniljyoghurt. De ser kanske inte så mycket ut för världen men de mätter rejält och det händer ibland att jag faktiskt inte är så hungrig när det blivit lunchdags.

När det ska gå fort att fixa ihop – Yoghurt med färska bär

glutenfri frukost - yoghurt med färska bär

Den här frukosten äter jag ganska sällan eftersom min mage inte tycker om stora mängder yoghurt på en gång, men trots det är den riktigt god. Jag använder naturell vaniljyoghurt och häller ner lite av det jag har hemma. Det kan vara havregryn, sesamfrön, chiafrön, färska bär och sedan ringlar jag lite honung över. Just det här med att bara hälla ner allt i en skål gör det här till en frukost som går riktigt snabbt att fixa ihop.

När du vill fixa ihop något enkelt – Havre- och quinoagröt

glutenfri frukost - havre- och quinoagröt med banan, hackade mandlar och mandelmjölk

Det här har nästan blivit min standardfrukost eftersom den är så lätt att fixa ihop. Jag ställer mig vid spisen och gör denna gröt när jag saknar inspiration för frukost. Det är vanlig havregrynsgröt som jag lagt ner några matskedar färdigkokt quinoa, en halv banan och även knäckt ner ett ägg i och sedan blandat väl. Till slut toppar jag det med hackade mandlar och mandelmjölk. Jag tycker att havregrynsgröt är väldigt mättande så jag gör alltid en halv portion. När jag sedan lägger i de andra ingredienser så blir det ju totalt en hel portion.

När det är dags att prova något nytt – Äggröra med grönsaker

glutenfri frukost - äggröra med stekta champinjoner, hackade tomater och ruccola

Jag äter inte ägg så ofta, men det här är en frukost som ändå fått mig att göra det oftare. Äggröra med lite salt och svartpeppar, hackad tomat, ruccolasallad samt stekta champinjoner. Detta skulle kunna bli en rejälare frukost genom att lägga till lite bacon och en stor kopp te. Den här frukosten ger lite brunchkänsla och känns vuxnare på något sätt än mina vanlig frukostar.

Läs gärna mina tidigare tips på glutenfria frukostar

Två glutenfri frukostar
Tre glutenfria frukostar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *