Lunchtips: Lax på tre olika sätt

Jag älskar lax och tycker verkligen att det passar till våren, av någon anledning. Idag delar jag därför med mig av tre olika sätt du kan tillaga lax. Själv föredrar jag lax bakad i ugnen framför stekt i stekpannan, och jag serverar gärna quinoa eller potatis till.

Ungsbakad lax i paket med grönsaker, quinoa och avokado

Min absoluta favorit av de här tre sätten, här finns receptet. Laxen lägger tillsammans med lite grönsaker på ett smörgåspapper och lite vätska som jag sedan viket ihop till ett slags paket. Laxen behåller på så sätt sin saftighet och grönsakerna blir perfekt tillagade.

Varmrökt lax med dillstuvad potatis och sallad

Dillstuvad potatis med varmrökt lax och grönsaker

En gammal klassiker som man egentligen borde laga oftare. Ganska enkel men mycket god. Rökt lax har kraftig smak och passar bra ihop med en frisk sallad.

Sesampanerad lax med quinoa och kaprissås

Sesampanerad lax med quinoa och kaprissås

Genom att panera laxen i sesam och steka den lite lätt för att sedan ställa in den i ugnen får laxen lite mer krispighet. Receptet för laxen hittar du här. Till detta serverar jag en sås av creme fraiche och kryddor som franska örter, dill och kapris.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *