Månadslista: September 2016

månadslista carolinewm.se september 2016

Under september blev jag egenföretagare, firade åtta år som bloggare, tittade på alla Star Wars-filmer, pysslade med en ny bloggdesign, insåg att jag kan ganska mycket om företagande rent teoretiskt och älskade choklad.

Månadens höjdpunkt

I slutet av augusti registrerade jag mitt företag och jag var beredd på att vänta flera månader på godkännandet om F-skatt. Men efter knappt en vecka fick jag brevet så nu är jag företagare! Jag deltog på min första nätverksträff som egenföretagare och firade åtta år som bloggare.

Månadens projekt

Jag har sagt tidigare att jag håller på med en ny bloggdesign, och det är snart klart. Att hitta ett passande tema som jag gillar är ganska svårt men nu har jag börjat fixa på ett som jag känner mig riktigt stolt över. Jag har i och med detta experimenterade och testande lärt mig lite nya saker inom WordPress, så det känns riktigt bra.

Månadens fail

September har verkligen gått fort, alldeles för fort. Vilket är lite konstigt eftersom jag egentligen inte gjort så mycket som skulle få tiden att gå fortare. September känns som en lite mjukstart på hösten, men det var över så fort. Nu när det är oktober så känns det verkligen som att det är höst – något jag inte riktigt ser fram emot.

Månadens seger

I samband med att jag registrerade mitt företag gick jag på Skatteverkets informationsmöten som jag har hört att man borde gå på. Mötena var snarare en slags bekräftelse på allt jag har fått lära mig under starta eget-utbildningen jag gick i våras. Mycket upprepning men upprepning av sånt som bör upprepas.

Månadens mat

Än en gång blir månadens mat något onyttigt – nämligen godis och choklad. Jag vet inte vad det är men jag har varit extra godissugen under september. Ahlgrens Bilar Fruktkombi har blivit min nya favorit och jag har även provat Ekorrens Ekologiska Crunchy Almond & Flaky Sea Salt Milk Chocolate för första gången. Det låter som barngodis, det kanske det är, men den var riktigt god och jag uppskattar att chokladkakan var lite mindre än andra chokladkakor.

Månadens kultur

Jag och min syster hade ett litet Star Wars-maraton då vi såg alla sju filmer i den ordning som de utspelar sig. Jag har aldrig varit något stort fan av filmerna men efter detta maraton så har jag ändrat mig lite. Filmerna är ju kända och de kändes verkligen som något man måste ha sett någon gång. Nu ser jag faktiskt fram emot den nya filmen som har Sverige-premiär i december 2017 (suck, det är riktigt långt dit…). Jag har även börjat följa en ny kanal på Youtube, Negative Feedback, där man får följa några fotoentusiaster när de plåtar med olika slags film och kameror, ofta ganska gamla sådana.

Månadens lärdom

Det här med att ha gått en utbildning om att starta eget företag har varit riktigt nyttig för mig. Det har inneburit nya kunskaper som alla egentligen borde lära sig i vanliga skolan. Sånt som jag nu ser som allmänkunskap – till exempel att alltid kolla upp vad som gäller innan man påbörjar något istället för att chansa och ta risken om det blir fel – borde upprepas fler gånger i samhället. Att starta ett eget företag utan att ha läst på lagar och vad som krävs innebär en risk, så varför inte minimera den risken genom att kontrollera saker och läsa på?

Månadens favoritprodukt/tjänst

Under september har jag använt en favoritparfym, Air från CLEAN, som verkligen passar alla. Den luktar inte parfym utan väldigt naturligt.  Jag har också uppskattat Produktivitetsbloggens podcast som jag nyligen upptäckt. Varje fredag dyker det upp ett nytt 15-minuters långt avsnitt där man får lära sig nya sätt att vara produktiv. Ett hett tips för er som gillar att skriva listor, planera och att ha ordning och reda.

Månadens länkkärlek

Marknadsföring och nätverkande för blyga introverter

Det här blogginlägget, skriven av den fantastiska Louise, vill jag visa för alla som tycker att det är en svaghet eller nackdel att vara introvert. Hon skriver så bra och sammanfattar saker precis så som jag tycker och känner själv. I det här inlägget förtydligar hon att man inte måste vara extrovert och social för att bedriva ett fungerande företag – något många faktiskt tror.

Kickstarta hösten som egenföretagare

Micaela, som driver företaget Angerheim Content Marketing, tipsar om saker att göra för att få mer motivation och inspiration. Nu när hösten har kommit på riktigt och det är dags att återgå till vardagen kan man till exempel boka in lunch eller fika med inspirerande personer för att motiveras när det blir mörkare och kallare.

Månadens mest besökta inlägg

1. Nu börjar en ny slags resa – som egenföretagare
2. Dags att höststäda bloggen
3. Hur jag lyxar till bubbelbadet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *