Månadslista: September 2017

Månadslista September 2017

Puh… September var verkligen en händelserik månad för mig. Jag nätverkade på frukostmöte, firade ett år som egenföretagare, bestämde mig för att försöka hitta en riktig anställning, gick en lång promenad hem från tandläkaren, fick ett nytt frilansuppdrag och insåg att det finns vissa saker jag aldrig kommer kunna ha full kontroll över.

MÅNADENS HÖJDPUNKT

Sommaren var nu över och det blev dags för nya tag. Jag firade nio år som bloggare, ett år som egenföretagare, gav mig ut på några välbehövda långa promenader på lördagsmorgonarna och gick på lägenhetsvisning.

Men två händelser står ut särskilt mycket när jag tänker tillbaka på september. Först besökte jag Frukostklubben, ett slags nätverksmöte som hålls en gång i månaden här i Västerås, som jag varit på flera gånger. Men just denna gång gick det bättre än vad det brukar. Jag var inte alls nervös, hälsade på många jag kände och fick en riktigt bra känsla efteråt. Sedan lyckades jag även boka in ett trevligt möte med en lokaltidning som jag vill skriva för!

Månadens projekt

Under sommaren tog jag en rejäl funderare på det här med att skaffa ett jobb eller fortsätta försöka jobba i mitt företag. Jag vet vad jag vill innerst inne men samtidigt insåg jag att det i nuläget är lämpligast att försöka hitta ett riktigt jobb. Så i september lade jag i en högre växel i jobbsökandet och det var tur, det; det resulterade inte i något jobb men däremot sju intervjuer.

Månadens fail

I början av månaden skulle jag till tandläkaren, och jag såg detta som ett tillfälle att utöva lite vardagsmotion så jag cyklade dit . När jag sedan skulle åka hem så hade cykeln fått punka, så jag fick gå hela vägen hem med cykeln; det tog nästan en timme! Tandläkarbesöket gick jättebra (vilket de faktiskt alltid gör!), men detta skedde också på en måndag, så det var ingen trevlig start på veckan.

MÅNADENS seger

Månadens stora seger är att jag fått ett jobbuppdrag som jag verkligen känner passar perfekt för mig. Det handlar om att kontinuerligt skriva texter för en webbsida inom ett ämne som jag redan har mycket personlig erfarenhet av och stort intresse för, så det här är jätteroligt.

månadens mat

Det senaste halvåret har jag verkligen försökt gå utanför min comfort zone när det gäller vilka te-sorter jag dricker. Jag har aldrig varit en kaffedrickare, och även om jag fortfarande tycker om jordgubbe-te som jag druckit länge, så har jag provat lite nya sorter. Just nu gillar jag särskilt Liptons Citrus Green Tea med lite honung och ganska mycket mjölk i.

MÅNADENS KULTUR

I september lyssnade jag mycket på Lana Del Reys senaste album, Lust For Life. Mina favoritlåtar är Love, White Mustang, God Bless America och Tomorrow Never Came. Jag såg även den brittiska dramaserien Lita på mig som gick på SVT, och den svenska filmen Flykten till framtiden .

MÅNADENS LÄRDOM

Det här tycker jag alltid är det absolut svåraste att skriva i de här månadslistorna. Men jag tror att september lärde mig att även om man vänjer sig vid att vissa saker kan ta väldigt lång tid på sig så kan det ändå gå väldigt fort när de väl tar fart. I mitt fall handlar det om att när jag faktiskt beslutade mig för att inte längre jobba 100% i företaget och istället leta efter ett riktigt jobb så fick jag plötsligt många erbjudanden som frilansare. Än så länge fungerar det eftersom jag inte hittat ett jobb än, och det går visserligen att kombinera jobb med företaget senare, men detta är så typiskt.

MÅNADENS LÄNKKÄRLEK

Bossbloggen – Fyra tips till dig som drömmer om att starta företag

Clara som driver Bossbloggen har verkligen lyckats i sin nisch; jag har bland annat läst intervjuer med henne i Metro – så himla coolt! I detta inlägg ger hon några tips för er som funderar på eller drömmer om att starta eget företag.

Paulina Gunnardo – ”UPPROR” MOT INFLUENCERS OF SWEDEN DÄR JAG ÄR VICE ORDFÖRANDE – HÄR ÄR MINA TANKAR

I mitten av september publicerades ett slags upprop mot Influencers of Sweden, organisationen där jag själv är medlem i och Paulina är vice ordförande. Uppropet, som för övrigt är baserad på okunskap och missförstånd, blev som ett slag i magen för oss medlemmar. Paulina förklarar mycket sakligt i sitt inlägg om vad en förening som Influencers of Sweden egentligen gör.

Teknifik – Ibland måste man vila mitt i veckan

Jag länkar ofta till Teknifik, men det beror på att jag tycker att Elin gör ett så grymt arbete med sin blogg! Som då även i detta fall. Att ha mycket att göra kan ibland vara roligt men i längden är det inte hälsosamt. Elin berättar om vikten av att planera in tid för återhämtning och vila.

MÅNADENS MEST BESÖKTA INLÄGG

1. 5 saker jag som egenföretagare önskat jag insett tidigare
2. Vad jag värderar högre än antalet följare och varför
3. Därför bör du ge dig ut i höstkylan istället för att stanna inne

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *