Så förvandlade jag söndag från ångestdag till favoritdag

Så förvandlade jag söndag från ångestdag till favoritdag; genom att äta en god frukost, veckoplanera och varva ner på kvällen

Fredag har alltid varit min favoritdag i veckan men nu har jag även börjat gilla söndag. Tidigare har söndagar inneburit ångest över att en ny arbetsvecka ska börja med tidiga morgonar och sena kvällar. Nu försöker jag istället ta vara på stunden och inte blicka för långt framåt. I dagens inlägg berättar jag om min söndagsrutin som bland annat innebär en god frukost, att veckoplanera och att varva ner på kvällen.

Börjar med En bra start

På helgen passar jag på att sova ut och ta sovmorgon. På vardagarna går jag upp relativ tidigt så på söndagar brukar jag gå upp mellan kl. 9-11. Detta betyder att frukosten ibland blir en brunch och att lunchen intas lite senare på dagen. Frukosten/brunchen kan inne­bära bananpannkakor, äggröra på rostad bröd, eller något annat tidkrävande som jag lyxar till det med. Tillsammans med en kopp te, ett glas äppeljuice och något att läsa blir frukosten en bra start på dagen.

→ Mitt recept på bananpannkakor: Dagens tips – Bananpannkakor
→ Några andra goda frukostar jag brukar göra på helgen: Fyra goda glutenfria frukostar

veckoplanerar och förbereder för den kommande veckan

Senare på dagen, efter lunchen, är det dags att göra en planering över den kommande veckan. Jag tänder ett doftljus, sätter mig vid datorn, tar fram mina kalenderar (ja, jag har flera), och startar en spellista i Spotify. Att veckoplanera brukar ta några timmar; då tittar jag både fram och bak i kalendern och bestämmer vad jag ska fokusera på. Jag planerar även blogginlägg, tid för fotografering och skrivande samt uppdateringar i sociala medier.

→ Mitt favoritdoftljus: Sojaljuset Vinteräpple
→ Min planeringsrutin (ny version är på g): Det ultimata inlägget om veckoplanering

dags för lite kreativitet

När nästa vecka är planerad känns det som att jag har lite mer kontroll. Nu är det dags för ett litet mellanmål, vilket innebär en kopp te och något att äta till. Efter jag har fått i mig det så plockar jag fram mina målarböcker och väljer en bild att färglägga. Samtidigt letar jag upp några videor på Youtube att titta på. Medans jag målar mörkrar det ute och tiden går fort när koncentrerar sig på något.

→ Målarböcker jag gillar: Havens hemligheter, Min rogivande målarbok
→ Fyra Youtube-tips: The Michalaks, Kate La Vie, Therese LindgrenEstée Lalonde

Förbereder för kvällen

Om jag ska iväg på måndag så fixar jag iordning det jag behöver ha med mig och lägger fram kläderna så de är redo. Efter söndagsmiddagen borstar jag tänderna, smörjer in ansiktet och kryper ner i sängen för att läsa en bra bok. Jag försöker att inte utsätta hjärnan för skärmljus före sovdags – och jag tror att läsning är ett bra sätt att varva ner på kvällen och kunna sova bättre. Cirka kl. 21-22 försöker jag släcka, men det kan vara svårt om boken är riktigt spännande.

→ Hudvårdsserie jag använder: Formula 10.0.6
→ Bok jag läser just nu: Tillbaka till Black Rabbit Hall

Vilken dag är er favoritdag? Har ni en söndagsrutin ni brukar följa? Berätta gärna om det i kommentarsfältet, det skulle vara roligt att höra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *