Bloggens 10 mest populära inlägg

De 10 mest populära inläggen på bloggen carolinewm.se om att vara introvert, egenföretagare och bloggare

Den här bloggen har egentligen två födelsedagar; först när den skapades i februari 2013 samt när den flyttades till ett webbhotell och fick en ny nisch i juli 2016. Efter flytten handlar bloggen mer om entreprenörskap och psykologi. Jag tyckte att det skulle vara intressant att se vilka inlägg inom de kategorierna som är mest populära och vilka slutsatser jag kan dra från detta. Så läs hela inlägget för att ta del av min analys!

De 10 populäraste inläggen

1. Det ultimata inlägget om veckoplanering – så här gör jag

Jag har tidigare berättat om boken Få det gjort, där författaren David Allen presenterar den så kallade GTD-metoden (Getting Things Done) och i det här inlägget visar jag er hur jag gör min veckoplanering, med inspiration från GTD-metoden, för att få en överklick över min vecka men framför allt känna att jag har lite mer struktur i vardagen.

2. Vem äger egentligen dina bilder på Instagram?

Jag skaffade Instagram för att jag såg stora fördelar med det –  men jag ville samtidigt inte ge bort rättigheterna för mina bilder, något som många tror att man gör när man registrerar sig. I början av sommaren bestämde jag mig för att kolla upp vilka villkor som fakiskt gäller och i det här inlägget delar jag med mig av vad jag hittade.

3. Fyra steg för att gå utanför din comfort zone

Jag vet att jag själv är alldeles för bekväm i min comfort zone och hoppas att genom att konkritisera lite hur man kan jobbar sig utåt (och därmed framåt) inte bara underlättar för mig men även för andra att våga mer i livet och lämna sin trygga bubbla.

4. Hur du kan muntra upp dig själv när du känner dig nere

När hösten snart är här är det lätt att drabbas av höstdepression. Jag är förmodligen inte ensam om att tycka så här. Så nu vill jag dela med mig av några knep som jag använder mig av när jag känner mig nere. För om det är något sådana här känslor har lärt mig så är det att de går att övervinna – det går att muntra upp sig själv.

5. Hur du som introvert vänder dina svagheter till styrkor

Jag är introvert; tillbakadragen och inåtriktad, och har på arbetsintervjuer känt mig tvingad att ange detta som exempel på mina svagheter. En svaghet är något som borde förändras eller förbättras – en svaghet är något som ingen egentligen vill ha. Men faktum är att det inte alls är en svaghet att vara introvert. Det är snarare en styrka.

6. Om vikten av att gå utanför sin comfort zone

Jag tycker om motiverande citat och det är jag förmodligen inte ensam om. If you do what you always did, you will ger what you always get – är ett av mina favoriter. Det handlar om att du själv kan skapa förändring istället för att ständigt vänta på den. Är du inte nöjd med din situation så bör du göra något åt den.

7. Åtta verktyg jag använder som företagare och bloggare

Som egenföretagare som bedriver sin verksamhet online har jag turen att inte behöva köpa massor av program eller verktyg för att kunna jobba. Idag tänkte jag därför visa er några av de tjänster jag använder mest. Många känner ni säkert till sedan tidigare men jag hoppas att ni även hittar några nya favoriter!

8. Att nischa sig eller inte nischa sig – det är frågan

I juli 2016 flyttade jag denna blogg från en portal till ett webbhotell och därmed också förtydligade nischen lite mer; något jag rekommenderar alla entreprenörer och bloggare att göra. Genom att välja din nisch styr du mer hur du vill bli uppfattad vilket kan göra att din målgrupp kan känna större koppling till dig.

9. Att göra månadsutvärderingar + en liten present till er

Hur ofta gör du månadsutvärderingar? Om det blir sällan, hur ska du då kunna bli medveten om dina framsteg och lära dig av dina misstag om du inte sammanfattar och utvärderar? Läser du klart hela inlägget har jag en liten GRATIS gåva till dig som kan hjälpa dig en bit på vägen när det gäller månadsutvärderingar.

10. Vinn en målarbok och väck din skaparlust i sommar

Semestern ska vara en tid att andas ut, att slappna av och vara uppmärksam på nuet. Det är bland annat vad mindfulness handlar om. Ett konkret sätt du kan utöva mindful­ness på är att använda din kreativitet, till exempel genom att måla. I det här inlägget kunde en av mina läsare vinna en målarbok att färglägga i sommar.

Slutsatser

Innehåll och kategorier

Det är tydligt att inlägg om psykologi lockar mer till läsning än entreprenörskap och sociala medier; 7 av de här 10 inläggen handlar nämligen om personlig utveckling. Vilket är positivt för mig för jag kan skriva hur mycket som helst om detta ämne! Jag brukar alltid säga att entreprenörskap och personlig utveckling går lite hand i hand och det är därför jag valt att skriva om de båda.

Längd

Det förvånar mig lite att de här långa inläggen är så populära. Det kortaste inlägget består av 510 ord och det längsta av 1 052 ord. Genomsnittslängden blir nästan 700 ord, vilket är riktigt långt! Många av inläggen är guider där jag förklarar och ger tips för hur du kan göra olika saker, och det kräver ibland många ord.

sammanfattning

Jag planerar att nischa bloggen ännu mer – rensa bland kategorierna och fokusera på några få ämnen . Detta känns som en bekräftelse på att det är rätt beslut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *