Månadslista: Augusti 2017

Månadslista Augusti 2017

Augusti var en rätt lugn månad; jag fyllde bland annat år, njöt av sommarvädret, läste en intressant bok, målade i målarböcker, tappade motivationen och funderade på i vilken riktning mitt liv är på väg. Så på ett sätt tycker jag att det är skönt att det nu är en ny månad; dags att vända blad.

MÅNADENS HÖJDPUNKT

Jag tycker att vi hade några riktigt bra sommardagar i augusti – skinande sol och lagom temperatur. Jag fyllde år i början av månaden och det kändes egentligen inget speciellt (kanske ett tecken på att man början bli gammal?). 27 är väl en sådan där ålder som egentligen inte är så speciell – mittemellan 25 och 30 – så det är kanske inte så konstigt att jag kände så.

Månadens projekt

I juni försökte jag mig på ett litet projekt att gå ut och gå promenader varje dag. Då ställde jag in projektet redan andra dagen på grund av skoskav. I augusti försökte jag igen och kom lite längre – men ändå inte hela vägen fram. I mitten av månaden fick jag nämligen ont i ena knät och jag kände mig då så besviken. Skulle jag inte ens klara av att gå lite grann? När knäontet försvann hade jag tappat lusten att fortsätta gå. Till hösten har jag i alla fall tänkt gå en långpromenad varje helg – det borde jag kunna klara av.

Månadens fail

Det var kanske slutspurten av sommaren som  fick mig att känna flera dagar i rad att allt var totalt meningslöst. Bloggen, företaget, vardagslivet, projektet med dagliga promenader… Det var liksom ingen idé att försöka hålla det igång. Motivationen försvann helt plötsligt. Jag satt där och ville inte ta tag i något men det går ju inte att sitta och göra ingenting. Som tur var försvann de här känslorna men sådana dagar tär lite på självförtroendet. Det är ju okej att ha sådana här dagar då allt inte riktigt känns toppen men känslan att liksom fastna och inte riktigt veta hur jag kommer vidare är inget jag vill känna så ofta.

MÅNADENS seger

Efter att ha visat intresse för ett jobbuppdrag som skribent som jag blev erbjuden så bestämde jag mig för att till slut tacka nej. Jag gick miste om en chans att få in pengar men jag tar med mig mycket annan erfarenhet från detta istället. Ibland är det bäst att lita på magkänslan.

MÅNADENS KULTUR

Tyst är en bok av Susan Cain, och som brukar betraktas som bibeln inom introvertism. Under augusti läste jag den för att få en klarare förklaring om när just introvertism började betraktas som något negativt – något som måste förändras. Boken var inte riktigt som jag trodde men ändå riktigt intressant.

På SVT Play såg jag  tre avsnitt ur serien baserad på Stieg Trenters deckarklassiker som utspelar sig på 40-talet(?) i Stockholm. Riktigt spännande och intressant att för en gångs skull se en svensk serie (jag ser annars mest brittiska) och som dessutom har några år på nacken – 1987 gjordes den. Just nu har jag börjat läsa böckerna, som även de är trevliga, men det är alltid lättare att se serien istället för att läsa böckerna.

MÅNADENS LÄRDOM

Det jag har funderar riktigt mycket på i augusti, medans många andra har semester från sina jobb, är vart jag egentligen är på väg i mitt liv. Detta är en fråga många funderar på hela livet, men jag kände liksom att det var dags att bestämma mig så att jag vet vilken väg jag ska gå. Jag visste redan vilken väg jag borde ta, men det var inte den vägen jag ville ta, egentligen. Jag har funderat på hur och med vad jag vill arbeta i framtiden, vad jag kan göra idag för att komma dit, vad som är min ”grej” (något jag fortfarande klurar på) och vad jag kan göra idag för att komma vidare. Lite klokare tror jag att jag blivit men detta är som sagt frågor de flesta människor klurar på länge.

Månadens favoritprodukt/tjänst

Jag sitter vid datorn alldeles för mycket och har funderat på vad jag egentligen har för hobbys utanför datorn. På kvällarna försöker jag stänga av datorn  runt kl. 18 men ibland när jag är inne i ett bra flow dröjer jag på det. Nu vill jag bli lite mer kreativ så jag har haft som vana att sitta några timmar på söndagskvällarna och måla i målarböcker. Det är ett perfekt sätt att varva ner på kvällen och det är dessutom väldigt roligt.

MÅNADENS LÄNKKÄRLEK

Clara Toll (Clara Färdiga Gå) – Nej du får inte kommentera min kropp

Oavsett vilket område man bloggar inom så kommer det alltid finnas personer som tycker att de har rätt att kommentera exakt vad de känner. Men många glömmer sunt förnuft, att man faktiskt inte behöver göra det, eftersom det kan såra någon annans känslor. Clara ryter ifrån och säger att det är viktigt att tänka efter före man uttrycker sig eftersom det aldrig går att veta hur mottagarna kommer reagera eller vilka problem de brottas med själv.

MÅNADENS MEST BESÖKTA INLÄGG

1. Så här redigerar jag mina bloggfoton
2. Bullet Journal – är det något för mig?
3.  Att lämna fastlandet och ge sig ut i okänt vatten

2 reaktioner på ”Månadslista: Augusti 2017

    • Caroline skriver:

      Ja, augusti var rätt bra i alla fall. Visst är det roligt att upptäcka nya bloggar? Om du gillar min blogg så får du gärna följa den via Facebook eller Bloglovin =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *